Canarische Wijnlanden

© ISTOCK

Tal van Belgen kennen de Canarische Eilanden als de plek waar ze zon gaan tanken. Maar dat er excellente wijn gemaakt wordt, weten ze dát?

Nieuwe wijnen

Lange tijd was de wijnbouw op deze eilanden uitsluitend op toeristen gericht, en niet op kwaliteit. De laatste jaren is dat sterk veranderd. Gemotiveerde wijnbouwers, en op Tenerife zelfs een professor in oenologie, zijn vastbesloten te bewijzen dat hier even goede wijn gemaakt kan worden als op het Spaanse vasteland. De volumes zijn beperkt, maar de kwaliteit is hoog.

Aan tafel

Net zoals op het Spaanse vasteland kunnen deze wijnen hun zonnige herkomst niet verbergen. Maar omdat de eilanden omringd zijn door zee, worden de wijngaarden afgekoeld door de zeewind, zodat ze met hun finesse en elegantie toch aan tafel passen, bij de meest diverse vis- en vleesgerechten.

Unieke aroma’s

Interessant voor de wijnliefhebber zijn de vele autochtone druivenrassen die hier bewaard zijn gebleven. Sommige komen alleen op deze eilanden voor en ontwikkelen aroma’s die typisch en uniek zijn.

TIP Viñátigo op Tenerife

Viñátigo is het domein van een professor oenologie, Juan Jesús Méndez, die zich toelegt op de autochtone druiven van het eiland Tenerife. Zijn wijnen zijn intussen in trek tot in New York en Hongkong.

Marmajuelo 2016 18,09 euro

labuenavida.be

Aromatische en fruitige witte wijn van een typische druif van Tenerife.

Negramoll 2014 19,18 euro

labuenavida.be

Rode wijn van een andere autochtone druif met zachte tannine en ziltige toets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content