SERENDIP De massages en behandelingen gaan van 15 euro voor tien minuten tot 265 euro voor een reeks van behandelingen die in totaal drie uur duren. Serendip spa is zowel voor mannen als vrouwen toegankelijk, er zijn 3 mannelijke en 3 vrouwelijke therapeuten.

Serendip spa ‘The light within’, Stefanieplein 18, 1050 Brussel, 02 503 55 04, www.serendip-spa.com

Azië ligt plots vlakbij. Serendip is de eerste spa in België die zich uitsluitend toespitst op helende oosterse massages, behandelingen die je tot nu toe alleen in de beste spa’s in Thailand of Bali kon vinden. Serendip is de oude benaming voor Sri Lanka, daarvan is ook serendipiteit afgeleid (de gave om toevallig iets prettigs te ontdekken). De eigenares, Claudia Chantal Zackariya (zelf half Sri Lankaanse), vond het een toepasselijke naam voor een plek waar luxe, schoonheid, harmonie, oosterse gastvrijheid en een gevoel van welbehagen hand in hand gaan. In maart 2005 kwam ze naar Brussel om een droom te realiseren die acht jaar geleden bij haar eerste verblijf in ons land ontstond : een stukje Azië naar het koude België brengen.

Niet alleen de sfeer en de behandelingen zijn oosters, drie van de zes therapeuten zijn dat ook. “Ik koos ze uit veertig kandidaten, niet alleen omdat ze goed zijn, maar omdat ze masseren vanuit hun hart”, zegt Claudia.

De spa is er voor mensen die een nieuw evenwicht zoeken en stress uit hun leven willen bannen. Serendip put daarbij uit eeuwenoude Aziatische technieken : voetreflexologie, Thaise, Tibetaanse, ayurvedische en Balinese massages – weldoend en helend. Individuele yogalessen en geleide meditatiesessies behoren ook tot de mogelijkheden. De ondertitel zegt veel : the light within – geen schoonheid zonder innerlijke schoonheid. Alles wordt aangewend om je lichamelijk, geestelijk en spiritueel in vorm te brengen. De holistische aanpak, zeg maar.

Zodra je de spa betreedt, overvalt je een sfeer van behaaglijkheid. Het hele concept volgt de feng shui-regels. De vijf elementen zorgen voor een harmonieuze omgeving, ze zijn overal aanwezig : hout, vuur, water, metaal en aarde. Bovendien creëren de gewaagde kleuren, de oosterse muziek en de geur van etherische oliën een relaxte sfeer. Feng shui werd zeker niet rigide toegepast. Claudine De Bolle heeft namelijk lak aan regeltjes en merkt terecht op dat mensen niet hoeven te weten waarom de ruimten aangenaam aanvoelen, het enige wat telt is dat je er tot rust komt.

“De serendipity store, waar je schoonheidsproducten en mooie Aziatische voorwerpen kunt kopen, baadt in een mannelijke yangsfeer. De kleuren zijn levendig en energieopwekkend, via de trap daal je af in de vrouwelijke buik van de spa, de yinwereld, waar het veel intiemer aanvoelt”, voegt ze er nog aan toe. Voor je je ten slotte overgeeft aan de masseurs/seuses, die in een eindeloze glimlach gehuld hun opwachting maken, drink je een kopje Sri Lankaanse kruidenthee in de relaxatiekamer.

Verrassend is dat het resultaat van sommige behandelingen onmiddellijk meetbaar is. De Pure radiance finger tip face lift is een diepe massage en acupressuurbehandeling van de weefsels en onderliggende gezichtsspieren, die daardoor zodanig ontspannen dat de lijnen in je gezicht spectaculair vervagen. Een natuurlijke botoxbehandeling die zonder enige twijfel hét succesnummer wordt van deze kleine Brusselse oase.

Myriam Thys

Partner Content