"Lacrime del Pescatore" of "De Tranen van de Visser". Dat is de blikvanger van een reeks nieuwe lichtinstallaties die de Duitse lichtdesigner Ingo Maurer dit jaar realiseerde. De hanglamp bestaat uit drie boven elkaar gespannen nylon visnetten, bezet met meer dan driehonderd kristallen.

Vijfendertig jaar geleden raakte Mauro tijdens een bezoek aan VenetiÃ"gefascineerd door de glinsterende waterdruppels op de visnetten in de lagune. Die herinnering verwerkte hij nu in zijn lichtontwerp, dat ook een beetje doet denken aan een verborgen schat uit een scheepswrak. Een hallogeenlamp met dimmer is bevestigd aan het plafond en laat de kristallen schitteren.

Ann Heylens.

"Lacrime del Pescatore" of "De Tranen van de Visser". Dat is de blikvanger van een reeks nieuwe lichtinstallaties die de Duitse lichtdesigner Ingo Maurer dit jaar realiseerde. De hanglamp bestaat uit drie boven elkaar gespannen nylon visnetten, bezet met meer dan driehonderd kristallen. Vijfendertig jaar geleden raakte Mauro tijdens een bezoek aan VenetiÃ"gefascineerd door de glinsterende waterdruppels op de visnetten in de lagune. Die herinnering verwerkte hij nu in zijn lichtontwerp, dat ook een beetje doet denken aan een verborgen schat uit een scheepswrak. Een hallogeenlamp met dimmer is bevestigd aan het plafond en laat de kristallen schitteren.Ann Heylens.