Wat als een gewone sterveling even obsessief dieet als de sterren?

Ik wil wat zij heeft © Prometheus

Rebecca Harrington is al haar hele leven gefascineerd door celebs en hun diëten. Bij wijze van experiment volgde de journaliste veertien afslankkuren van beroemdheden zoals Gwyneth Paltrow, Karl Lagerfeld en Marilyn Monroe en schreef er een knotsgek boek over.

Lees hier hoe het Rebecca verging toen ze het dieet van Beyoncé en van Sophia Loren uittestte.

Het lijkt wel alsof sterren altijd op dieet zijn en er daarom zo slank, stralend en gezond uitzien. Wanneer we lezen over deze afslankkuren valt echter op dat ze behoorlijk absurd en onuitvoerbaar klinken. Zeker voor Jan met de Pet, die geen personal trainer en dieetgoeroe ter beschikking heeft. Rebecca Harrington ging de uitdaging aan en volgde talloze diëten van celebs om te achterhalen of ze je leven echt veranderen.

Je kunt onmogelijk een vrouw zijn zonder te denken dat je een dieet moet volgen en een gezichtstransplantatie nodig hebt.

‘Diëten is verplicht’

‘Diëten zijn me altijd opgevallen. Diëten zijn overal. Je kunt onmogelijk een vrouw zijn zonder te denken dat je een dieet moet volgen en een gezichtstransplantatie nodig hebt. En dan bij voorkeur het gezicht van iemand die beroemd is, zodat je de weg nooit meer kwijtraakt. Maar diëten opmerken is iets heel anders dan ze allemaal volgen. Wie doet er nou zoiets? Ik.’ Zo start Harrington haar avontuur. Een experiment dat uitmondt in gênante etentjes waarbij haar vrienden weglopen, dagen waarop ze niets anders kan doen dan kokhalzen en uren in de wind stinkt na het eten van liters kolensoep.

Do not try this at home

Haar gezonde interesse in het leven en de regimes van celebs veranderde al snel in een roekeloze obsessie. Haar vriendje en hun vrienden moesten mee op dieet en ze kon enkel nog maar aan afslanken denken. Gezond? Allerminst. Ook fysiek had Rebecca te lijden onder de diëten. Sommige eetplannen bevatten zo weinig vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingstoffen dat ze begon te trillen en eruit zag als een wit spook. De kilo’s vlogen er overigens telkens terug aan nadat ze stopte met een dieet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gestoorde regimes of goede genen?

De schrijfster betwijfelt ook of sterren deze diëten wel echt volgen. ‘In onze huidige maatschappij, waar gluten en genetisch gemanipuleerde voeding een taboe zijn geworden, betekent dat dat beroemdheden zich een ‘gezonde’, ‘onbewerkte’ levensstijl moeten aanmeten, zelfs als dat betekent dat ze erover moeten liegen en zichzelf in werkelijkheid zo goed in vorm houden met een combinatie van geweldige genen en sigaretten,’ aldus Harrington.

De grootste aantrekkingskracht van het boek is de humor en zelfrelativerende toon waarmee Harrington haar experiment beschrijft. Hier klinkt een vrouw die best weet hoe bizar deze diëten zijn en er zich toch vol overgave in stort ter onze entertainment.

(LP)

Titel: Ik wil wat zij heeft

Auteur: Rebecca Harrington

Uitgeverij: Prometheus/Bert Bakker

ISBN: 9789044628111

Surf voor meer info naar www.wpg.be.

Richtprijs: 17.50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content