De net voor de Kerst geopende nieuwe kabelbaan naar de Zugspitze, met 2962 meter de hoogste berg in Duitsland, breekt drie wereldrecords: de langste niet ondersteunde overspanning (3213 meter), de kabelbaan met de hoogste staalwerkkolom (127 meter) en het grootste hoogteverschil over één sectie van het dal- naar het bergstation (1945 meter).

De twee gondels hebben een glazen bodem zodat de passagiers onderweg een 360 graden uitzicht over de bergwereld hebben. Door de geïntegreerde raamverwarming kunnen ze zelfs bij slecht volop genieten van een onbelemmerd uitzicht.

Er is in totaal zes jaar van planning en bouwwerkzaamheden besteed aan dit extreem uitdagende project op een hoogte van drieduizend meter.

De net voor de Kerst geopende nieuwe kabelbaan naar de Zugspitze, met 2962 meter de hoogste berg in Duitsland, breekt drie wereldrecords: de langste niet ondersteunde overspanning (3213 meter), de kabelbaan met de hoogste staalwerkkolom (127 meter) en het grootste hoogteverschil over één sectie van het dal- naar het bergstation (1945 meter). De twee gondels hebben een glazen bodem zodat de passagiers onderweg een 360 graden uitzicht over de bergwereld hebben. Door de geïntegreerde raamverwarming kunnen ze zelfs bij slecht volop genieten van een onbelemmerd uitzicht. Er is in totaal zes jaar van planning en bouwwerkzaamheden besteed aan dit extreem uitdagende project op een hoogte van drieduizend meter.