Thalys lanceert lowcost-lijn tussen Brussel en Parijs

© Belga

Spoorbedrijf Thalys start vanaf april met lowcost-treinen tussen Parijs en Brussel.

Dat heeft Thalys bekendgemaakt. De lowcost-treinen krijgen de naam Izy. Er zal een ticket heen worden verkocht vanaf 19 euro. De treinen zullen er wel langer over doen. Met een gemiddelde reistijd van 2u15, afhankelijk van het gekozen tijdstip (tussen 02u08 en 02u30), reikt IZY een oplossing aan die duidelijk de concurrentie met de wagen aankan.

Er worden dagelijks twee à drie heen-en terugreizen voorzien. Voor de Belgische vrijetijdsklanten biedt IZY 3 vertrektijden op vrijdag (waaronder 10u28 en 18u59) en 3 terugritten op zondag (waaronder 13u44 en 19u46). Perfect voor een weekendje Parijs.

Voor families met kinderen is er een extra voordelige reisformule: kinderen reizen voor 10 euro (een Kid-ticket voor -12jarigen). En voor reizigers met zin voor avontuur: in elke trein worden 10 tickets zonder gegarandeerde zitplaats aangeboden voor slechts 10 euro, alsook 25 “klapstoeltickets” voor 15 euro.

De prijzen kunnen onder andere zo laag zijn door een vereenvoudigde service: geen barrijtuig en het aantal grotere bagagestukken wordt beperkt tot één, naast de handbagage. De verkoop gebeurt 100 procent digitaal net als de klantendienst.

Met de (paars-groene) treinen mikt Thalys op vakantiegangers en city-trips. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content