Taylor Swift benoemd tot Global Welcome Ambassador of the Big Apple

Taylor Swift woont amper negen maanden in New York, maar mag zich nu al de Global Welcome Ambassador of the Big Apple noemen. Niet iedereen is het daarmee eens.

Taylor Swift werd geboren in Pennsylvania, maar verdeelde haar tijd de laatste jaren tussen Nashville, Beverly Hills en Rhode Island. Negen maanden geleden kocht ze voor 20 miljoen dollar een penthouse in de wijk Tribeca in New York. Ze is zo enthousiast over haar nieuwe woonplaats dat ze het openingsnummer van haar laatste cd erover schreef: Welcome to New York.

Dit nummer kon al niet op veel enthousiasme rekenen in de pers omdat het over eender welke stad zou kunnen gaan en omdat ze ene na de andere cliche boven haalt.

Deze week maakte de toeristische dienst van New York bekend dat Taylor Swift het komend jaar de Welcome Ambassador of the Big Apple zal zijn. In een serie video’s vertelt Taylor wat haar zo aantrekt in New York en legt ze enkele typisch New Yorkse termen zoals ‘stoop’ en ‘bodega’ uit.

Niet iedereen is even blij met haar benoeming. De Huffington Post noemt de video’s bijvoorbeeld ’tenenkrommend’, Gawker spreekt van een ‘reductive simplification of this enormous, culturally vibrant, changing, frustrating city” en The Gothamist is van mening dat Taylor Swift nooit het echte New York zal kennen omdat ze er als miljonair in een duur appartement is komen wonen.

Oordeel zelf. De filmpjes zijn te zien op de website van NYC GO. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content