Retourtje Zamora

Parador de Zamora is gehuisvest in een van de mooiste gebouwen in de stad. Al sinds de bouw aan het begin van de zestiende eeuw wordt deze parador, toen een paleis, geroemd om zijn prachtige lijnen, Normandische balkons en statige trappen. Maar de geschiedenis gaat nog verder terug, tot een Moors kasteel uit 1489. Dit werd 50 jaar later tijdens een opstand tegen keizer Karel zo zwaar beschadigd dat het gesloopt moest worden. De parador doorstond de turbulente Spaanse geschiedenis, en die rijke erfenis is nog overal te zien: de hoge plafonds, houten vloeren, brede gaanderijen, harnassen, wapenschilden, een prachtige binnenplaats met een oude waterput, de grote houten ramen.

De parador ligt op wandelafstand van het historische stadscentrum. Zamora, ten onrechte weinig bezocht door toeristen, telt een indrukwekkend aantal Romaanse gebouwen waaronder 14 kerken en 23 religieuze gebouwen. Ook de kathedraal, de stadsmuren en twee paleizen zijn de moeite waard. Ondanks de ligging midden in de stad, heeft de Parador de Zamora een heerlijk zwembad in een tuin waar de gasten van de zon kunnen genieten en een mooi uitzicht over de oude stad hebben. Genieten van Spaanse specialiteiten en lokale lekkernijen, zoals de Arroz a la Zamora, kunnen de gasten in het restaurant of op het terras.

De Parador de Zamora heeft 45 tweepersoonskamers en 6 suites. Ze zijn te boeken vanaf 100 euro per nacht, het ontbijt niet inbegrepen (16 euro p/p).

Parador de Zamora, Plaza de Viriato 5, 49001 Zamora, Spanje, +34 980 51 44 97

Tip

Museo de Semana Santa: In dit museum komt u alles te weten over de fascinerende rituelen tijdens de heilige week in Spanje. Ook kunt u er een groot aantal beelden zien die tijdens de processies door de stad gedragen worden.

Arribes del Duero: ongeveer 50 kilometer buiten Zamora, op de grens met Portugal, ligt dit unieke natuurgebied waar de Douro een 100 km lange en op sommige plaatsen 500 meter diepe kloof heeft gevormd. Het natuurgebied staat verder ook bekend om zijn mediterrane vegetatie die hier kan gedijen dankzij een mild microklimaat. U kunt er prachtig wandelen, boottochten maken en vogels kijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content