Reizen van en naar Italië weer toegelaten

. © Getty Images

Italië staat vanaf woensdag reizen van en naar het buitenland weer toe. Alle luchthavens in het land zijn geopend. Ook mogen Italianen weer door heel het land reizen.

Italië was het eerste Europese land dat op nationaal niveau beperkingen instelde vanwege het nieuwe coronavirus. Sinds 10 maart was er een lockdown van kracht. Het land is sinds begin mei de maatregelen voorzichtig aan het versoepelen . Op 3 juni vierden de Italianen hun nationale feestdag. De nieuwe versoepelingen gingen pas vandaag in, om te vermijden dat Italianen tijdens en in aanloop naar die feestdag in groten getale op pad zouden gaan. De komende dagen wordt bekeken hoe het grensoverscheidend verkeer aangepakt kan worden.

Spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato en luchtvaartmaatschappij Alitalia verhogen alvast het aantal treinen en vluchten. Eerder mochten de meeste winkels en andere bedrijven in het land weer open. Hetzelfde geldt ook onder voorwaarden voor musea, bibliotheken en kerken.

Regionale verschillen

Sinds begin mei mochten de Italianen de deur weer uit voor een bezoek aan naasten of om te sporten. Toch groeien de verschillen tussen de Italiaanse regio’s. Politici uit het veel minder zwaar getroffen zuiden van het land dreigen ermee inwoners van Lombardije weg te sturen. De verspreiding van het virus startte in die rijke regio, en nog altijd worden er nieuwe gevallen gemeld.

Italië behoort wereldwijd tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de coronapandemie. In totaal is bij ruim 233.000 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Het aantal sterfgevallen ligt boven de 33.000, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het hoogste in de wereld. Inmiddels daalt het aantal besmettingen en sterfgevallen gestaag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content