Prinsheerlijk overnachten in het zuiden van Limburg

Bas Hoogland was 19 jaar lang commercieel directeur van Landal Green Parks waar hij 12.000 vakantiehuisjes beheerde. Daar merkte hij dat de vraag naar grotere vakantiewoningen voor familieweekends of voor meerdere gezinnen met kinderen enorm groeide. Hij besloot het roer volledig om te groeien en zijn eigen Bed-no-Breakfast vakantiewoning in het mooie zuiden van Nederlands Limburg te beginnen.

De Heerlijkheid Vijlen ligt in het prachtige heuvelachtige landschap tussen boomgaarden, weilanden, beekjes en bossen. Het drielandenpunt Vaals, de Bourgondische stad Maastricht en leuke kleine gehuchtjes zijn enkele bezienswaardigheden in de omgeving, maar je vindt er vooral veel rust en natuur waar je kan wandelen en fietsen.

Heerlijkheid Vijlen, gebouwd in vakwerkstijl, telt twee onderkomens: de Lomberg voor 8 tot 14 personen en het Hans en Grietje huisje voor maximaal vier volwassenen en twee kinderen.

De Lomberg heeft een grote huiskamer met knusse houtkachel en een tweede kleinere zitkamer met open haard voor de kinderen, een open keuken, drie grote terrassen met schitterend uitzicht en barbecue en vijf slaapkamers.

Het Hans en Grietje huisje zou zo in een sprookjesflim kunnen dienen als decor en ligt aan een doodlopende weg en aan het begin van een wandelroute. Het huisje telt drie verdiepingen. De woonkamer ligt op de tussenetage en heeft een gezellige zithoek rond de haard, een keuken met eethoek van waaruit je uitkijkt over de romantische omgeving, een slaapkamer met daarnaast nog een klein kamertje met twee kinderbedden en een hele bijzondere slaapkamer gemaakt van kiezelstenen en keien afkomstig uit de Voerstreek.

Gasten van de Heerlijkheid mogen gratis gebruik maken van het zwembad en indoorspeelparadijs van Landal Hoog Vaals op 5 minuten rijden met de auto. Een hond is tegen betaling ook welkom.

Prijsindicatie

Lomberg op basis van 14 personen: weekendprijs (3 overnachtingen): vanaf 995 euro, een week in de zomervakantie vanaf 1295 euro. Komt u met minder personen, dan krijgt u korting.

Hans & Grietje: De weekend en midweek prijs varieert vanaf 395 tot 595 euro. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content