Nieuwe Hoppetocht door Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen heeft er een nieuwe fietstocht bij: de Hoppetocht, een thematische fietsroute door de heuvelachtige regio van Aalst, Asse en Affligem.

Oost-Vlaanderen heeft er een nieuwe fietstocht bij: de Hoppetocht, een thematische fietstocht door de heuvelachtige regio van Aalst, Asse en Affligem.

Vanuit Meldert en de abdij Affligem leiden twee fietslussen je door de rijke en verrassende hopgeschiedenis van deze streek. De tocht loopt langs een uniek stuk culinair erfgoed.

“Eeuwenlang stond de regio tussen Aalst en Brussel bekend als een van de rijkste hopschuren van Europa”, aldus gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V). “Gestart als smaakmaker en natuurlijk bewaarmiddel in het abdijbier van de Affligemse monniken, werd de plant een vaste ingrediënt in tal van andere bieren. Hoewel de grootschalige hopteelt intussen uit de streek verdween, bleef de traditie leven.”

De Hoppetocht werd uitgestippeld op de fietsnetwerken Scheldeland en Groene Gordel, en bestaat uit twee lussen van 36,6 km en 34 km die ofwel apart of gecombineerd te fietsen zijn.

De Hoppetocht kost 3 euro en kan besteld worden bij Toerisme Oost-Vlaanderen, via de website www.tov.be en bij de diensten voor toerisme in de regio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content