Japanse Tuin Hasselt viert jubileum met feestprogramma

© Fortinbras, Wikicommons

20 jaar geleden werd in Hasselt de grootste Japanse tuin van Europa geopend en dat wordt gevierd met een uniek feestprogramma.

Tijdens het jubileumjaar staan diverse evenementen zoals muziekhappenings, tentoonstellingen, workshops en culinaire proeverijen in het teken van Japan gepland.

In de 20 jaar dat de Japanse Tuin in Hasselt bestaat, werden er 1,1 miljoen bezoekers verwelkomd. Op een terrein van 25.000 m2, vlakbij het stadscentrum, konden zij genieten van een uniek stukje natuur, dat volgens de voorschriften uit de 12e eeuw werd omgebouwd tot de miniatuurversie van een authentieke Japanse buitenomgeving.

Verwendag voor vrouwen

Het jubileumjaar start op 15 april 2012 met een grote viering, waarbij de Japanse Tuin opnieuw wordt ingehuldigd. Nog tot 20 november zullen vervolgens talrijke klein- en grootschalige evenementen plaatsvinden die allen de Japanse tradities in de kijker plaatsen.

Zo zal het Modemuseum kimono’s exposeren en bezoekers zelf een eigentijdse versie ervan laten ontwerpen. Het Jenevermuseum zal sake stoken en laten degusteren.

Er staat ook een verwendag voor vrouwen op het programma, met o.a. Japanse massages. De evenknie voor mannen focust op het snoeien van bonzai-boompjes of verdedigingstechnieken met Japanse gevechtssporten. Ook voor kinderen, muziekliefhebbers of fijnproevers is in het goed gevulde programma wat wils. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content