Indonesië weert een jaar lang toeristen van Komodo eiland

. © Getty Images

Komodo eiland in Indonesië blijft een jaar lang verboden gebied voor toeristen. Reden is de bescherming van de zeldzame komodovaranen.

Indonesië zet zijn ‘drakeneiland’ Komodo een jaar lang op slot. Het eiland ten oosten van Bali, waar duizenden komodovaranen hun thuis hebben, blijft in 2020 in principe een volledig jaar verboden gebied voor toeristen. Dat heeft de regering in Jakarta laten weten.

Reden is de bescherming van de dieren, die zeldzaam zijn en vaak de ‘laatste draken ter wereld’ genoemd worden. Op Komodo is er al een Nationaal Park. Onlangs werd een poging verijdeld om 41 komodovaranen uit het land te smokkelen.

Komodovaraan
Komodovaraan© Getty Images

De dieren worden tot drie meter lang en meer dan 70 kilogram zwaar. De grootste hagedis ter wereld doodt dieren op een bijzondere manier, met gif dat ook dodelijk is voor de mens. Maar ondanks hun vrij agressieve reputatie zijn aanvallen op mensen zeldzaam. Vanwege hun donkere verschijning worden de varanen ook Komodo-draken genoemd. Er leven er zo’n 5.000 op het eiland.

Momenteel bezoeken ongeveer 10.000 mensen per jaar Komodo. Van de sluiting zou gebruikgemaakt worden om nieuwe bomen aan te planten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content