In beeld: dit was Oekraïne vóór de oorlog

Kiev: Holenklooster

Sinds het Russische leger Oekraïne drie weken geleden binnenviel, zien we dagelijks beelden van de ravage die de oorlog er aanricht. Maar hoe zag het land eruit voordat de oorlog begon?

De oorlog in Oekraïne duurt ondertussen drie weken en iedere dag wordt er meer kapot gebombardeerd en vernietigd. We zien dagelijks de ravage die het Russische leger aanricht. Maar hoe zag Oekraïne eruit voordat Poetin besloot het land binnen te vallen? Oekraïne is rijk aan prachtige steden met een lange geschiedenis (de hoofdstad Kiev is veel ouder dan Moskou), fraai gedecoreerde kloosters en kerken, eeuwenoude kastelen en universiteiten. Lviv in het westen van Oekraïne behoort tot de mooiste steden in Europa. Maar de grootste bezienswaardigheid was waarschijnlijk het gebied rond de ontplofte kerncentrale in Tsjernobyl.

Ook de natuur is er schitterend. Oekraïne telt 49 nationale parken die de meest gewaardeerde in Europa zijn. Gemiddeld krijgen de parken een score van 9,73 op 10 van bezoekers, de hoogste score in heel Europa. Vooral het Nationaal Park Karpaten is geliefd. Verder vind je er eindeloze, glooiende graanvelden waaraan het land de bijnaam ‘Graanschuur van Europa’ te danken heeft, wilde berggebieden, moerassen, uitgestrekte steppen, mooie stranden en onbewoonde eilandjes.

Bekijk ook:

In beeld: de hel van Marioepol

In beeld: tussen de vluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens

In beeld: onze fotograaf tussen de Oekraïense vluchtelingen in Lviv

Aangrijpende beelden: begrafenis van Oekraïense soldaten die omkwamen bij aanval op militaire basis

In beeld: angst voor de oorlog in Kiev

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content