In haast alle grote Europese steden liggen de prijzen van een overnachting tijdens de oudejaarsnacht hoger dan op een ander moment in het jaar. Ook wanneer ze vergeleken worden met Kerst. Dat blijkt uit een studie van reissite trivago.fr.

Wie in Parijs Oudjaar wil vieren betaald gemiddeld 208 euro voor een overnachting. In de kerstnacht kon overnachten in de lichtstad al voor gemiddeld 117 euro per nacht. In Wenen en Venetië verdubbelen de prijzen in één week tijd, gaande van 101 naar 269 euro in Wenen en van 108 naar 255 euro in Venetië.

Van 120 naar 304 euro Maar de kroon wordt toch gespannen door Edinburgh waar een overnachting zowat verdrievoudigd in prijs. Kostte een kamer op 24 december nog 120 euro, dan wordt dat een week later maar liefst 304 euro. Misschien dus toch een citytripje overwegen op een ander moment en gezellig thuis oudjaar vieren.

Ca.L/AH.

In haast alle grote Europese steden liggen de prijzen van een overnachting tijdens de oudejaarsnacht hoger dan op een ander moment in het jaar. Ook wanneer ze vergeleken worden met Kerst. Dat blijkt uit een studie van reissite trivago.fr. Wie in Parijs Oudjaar wil vieren betaald gemiddeld 208 euro voor een overnachting. In de kerstnacht kon overnachten in de lichtstad al voor gemiddeld 117 euro per nacht. In Wenen en Venetië verdubbelen de prijzen in één week tijd, gaande van 101 naar 269 euro in Wenen en van 108 naar 255 euro in Venetië. Van 120 naar 304 euro Maar de kroon wordt toch gespannen door Edinburgh waar een overnachting zowat verdrievoudigd in prijs. Kostte een kamer op 24 december nog 120 euro, dan wordt dat een week later maar liefst 304 euro. Misschien dus toch een citytripje overwegen op een ander moment en gezellig thuis oudjaar vieren. Ca.L/AH.