Het grote boek van de natuur

Kinderen zitten vol met vragen over de natuur om hen heen. ‘Het grote boek van de natuur’ geeft met behulp van prachtige tekeningen op al die vragen antwoord.

Het grote boek van de natuur
© GF

Wat is een vogel precies? Welke dieren kunnen in een extreem droog klimaat zoals de Sahara overleven? Waarom bouwen bevers een dam? Waarom gaan dieren op reis en hoe kunnen ze dan de weg vinden? Kinderen zitten vol met vragen over de natuur.

In ‘Het grote boek van de natuur’ krijgen ze op al die vragen antwoord en ontdekken ze dat alle levende wezens en de omgeving waarin ze wonen op allerlei manieren met elkaar verbonden zijn.

De bekroonde Britse illustrator Owen Davey maakte 67 prachtige platen over telkens een ander onderwerp waaronder Leven in een mangrove, Superuilen, De strijd om het bestaan en Leven aan de uiteinden van de aarde.

Kleine kinderen kunnen de talloze mooie tekeningen bekijken en wat oudere kinderen en zelfs volwassenen zullen nadat ze het boek uitgelezen hebben veel meer kennis over en ontzag voor de natuur hebben. (MS)

Het grote boek van de natuur van Amanda Wood & Mike Jolly, illustraties van Owen Davey Uitgeverij: Fontaine Aantal pagina’s: 112 Prijs: 24,95 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content