Goede vangst: de beste adressen in Oostende om te eten en te drinken
Ensoriaanse bordjes, puike panden, Franse flair en natuurlijk de vangst van de dag: wie gaat dineren in Oostende, krijgt meer dan een mooi uitzicht.
Ensor op je bord
De Oostendse horeca wordt dit jaar ingepalmd door het themajaar rond James Ensor, en wel met het concept ‘De Tafel van James’. Zowat dertig restaurants laten zich door Ensor inspireren voor kunstige bordjes. Het helpt dat de kunstenaar zelf van eten hield en experimenteerde met culinaire elementen in zijn werk. De adressen die een Ensor-beleving aanbieden zijn erg divers, van sterrenzaak tot ijssalon, van foodsharingconcept tot Italiaan. Soms bieden ze een gerecht ter ere van de artiest, dan weer een volledig menu. Op de menukaarten wordt verwezen naar werken als De rog en De oestereetster of naar het kleurgebruik en de tekenstijl van de meester. Die kunstige bordjes mag je zelfs letterlijk nemen: bij enkele restaurants onderging ook het porselein een artistieke metamorfose.
De Tafel van James t/m 30 juni, meer info: visitoostende.be/nl/de-tafel-van-james
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Oude panden, nieuwe wind
—De Charlou
De Charlou is een gloednieuwe apero- en foodsharingbar in een charmant jaren 30-pand.
Van Iseghemlaan 90, decharlou.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Maison Annette
In het 17de-eeuwse pand, dat een industriële touch kreeg, serveert Maison Annette verfijnde Italiaanse gerechten.
Christinastraat 75, maisonannette.eu
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Méditerrannée aan de Noordzee
—Paroles Paroles
Op de voormalige site van de Oostendse Hotelschool klinkt nog steeds pannengekletter. Er worden nu Frans-Italiaans geïnspireerde gerechten bereid bij Paroles Paroles (naar het nummer van Dalida en Alain Delon). Binnenkort in hoog gezelschap van Haut, waar Dimitri Proost Japans georiënteerde gastronomie uit de pan zal toveren op de bovenste verdieping van SKY Tower One.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Brandariskaai 5-7, parolesparoles.be
—Brasserie Saint-Tropez
Met Clo-clo en Brigitte Bardot als soundtrack serveert Brasserie Saint-Tropez (Louis de Funès is nooit ver weg) Belgische bieren van het vat en een verse hap.
Mijnplein 10, sainttropez.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lekker shoppen
Sapidum Store is het jachtterrein van de plaatselijke hobbykok, met kruiden van Sandra Bekkari naast het nieuwste model Thermomix. Of een geschenkmand vol lokale delicatessen voor die veeleisende foodie.
Christinastraat 22, sapidumstore.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Verse vis
Uit de zee, op je bord: twee weekends om alvast te blokkeren:
—Ostendaise
Tijdens Ostendaise – North Sea Foodfest wordt de stad een groot buffet terwijl Oostendse chefs het beste halen uit noordzeevis en andere lokale specialiteiten.
22 – 23 juni, ostendaise.be
—Garnaalkrokettenfestival
Proef een heel weekend lang van ambachtelijke garnaalkroketten en stem op je favoriet tijdens het Garnaalkrokettenfestival.
5-6 oktober, garnaalkrokettenfestival.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier