Dit zijn de 22 mooiste stranden in Europa

. © Getty Images

Best Destinations, de toonaangevende website voor Europees toerisme, heeft op basis van een shortlist van 284 stranden een ranglijst opgesteld van de favoriete stranden van reizigers voor de zomer van 2022. Zij werden voor de toplijst gekozen door meer dan 12.000 reizigers uit 82 landen.

Madeira wordt met twee stranden in de top vijf door de kiezers gezien als de beste bestemming voor een zonnige vakantie. Madeira komt naar voren als een veilige bestemming en geniet het imago van een natuurlijke, sportieve, authentieke bestemming, maar het is er ook minder druk dan op de andere Europese eilanden.

Een ander populair land is Italië, dat 8 van de mooiste stranden in de top 22 heeft, terwijl Griekenland er 4 telt. Spanje heeft 5 gerangschikte stranden, waaronder enkele van de wildere zoals Laga in Baskenland.

Tot slot bezetten onze Franse buren 3 stranden in deze rangschikking, in het zuiden – met de stranden van Santa Giulia in Corsica en de Calanque d’En Vau in het natuurpark van de Calanques in Marseille – en in het westen, met het strand van La Grève gelegen in Trégastel in de Côtes d’Armor, in Bretagne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content