Deze voorwerpen worden het meest gestolen door hotelgasten

© iStockphoto

Handdoeken, badjassen, kussens en zelfs hele matrassen: meer dan 700 hoteleigenaren vertellen welke voorwerpen het vaakst meegenomen worden door hotelgasten.

Welness Heaven, een beoordelingswebsite van wellness hotels, stelde aan de hand van de bevindingen van meer dan 700 hoteleigenaren een lijst samen van de voorwerpen die het vaakst met de gasten het hotel uit verdwijnen.

Dat handdoeken en badjassen op de eerste plaats staan, zal niet verbazen. Maar heel wat hotelgasten presteren het om televisietoestellen, telefoons, computers en zelfs matrassen mee het hotel uit te smokkelen.

Het verschilt trouwens per nationaliteit wat de hotelgasten meenemen. Duitsers nemen bijvoorbeeld vooral handdoeken, badjassen en cosmeticaproducten mee. Oostenrijkers schrikken er niet voor terug om bestek, koffiezetapparaten, afstandsbedieningen en servies mee te pikken. Italianen hebben een voorkeur voor wijnglazen, Zwitsers stelen graag föhns, Fransen zijn degenen die de meeste televisietoestellen stelen en Nederlanders nemen nuttige dingen mee zoals toiletpapier en lampenperen.

De 20 meest gestolen voorwerpen

1. Handdoeken

2. Badjassen

3. Kleerhangers

4. Pennen

5. Bestek

6. Cosmeticaspulletjes

7. Batterijen

8. Kunstwerken

9. Dekens

10. Kussens

11. Servies

12. Afstandsbedieningen

13. Computers

14. Föhns

15. Strijkijzers

16. Koffiezetapparaten

17. Lampen

18. Telefoons

19. Televisietoestellen

20. Matrassen

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content