De VS heeft er een nieuw nationaal park bij

Diamond Point

De New River Gorge in West Virginia mag zich het 63e nationale park in de Verenigde Staten en het eerste in West Virginia noemen.

Anders dan de naam doet vermoeden is de New River alles behalve nieuw. De rivier is zelfs een van de oudste in de wereld. De New River slingert zich door dit prachtige deel van de Appalachen en heeft zo een diepe kloof gevormd. Het hoogteverschil tussen de rivier en het plateau erboven bedraagt zo’n 300 meter.

Dat het gebied zich nu nationaal park mag noemen is te danken aan het ‘covid relief package’ dat president Trump op 29 december 2020 ondertekende. De creatie van dit nieuwe nationale park is daar een onderdeel van. De toeristische diensten in West Virginia hopen dat het park dankzij de status als nationaal park twintig procent meer toeristen per jaar zal trekken.

Volgens Joe Manchin, senator van West Virignia, is de New River Gorge een van de meest geliefde recreatiegebieden en toeristische attracties in de staat. Je kan er raften, wandelen, mountainbiken, klimmen, vissen en andere outdoorsporten beoefenen.

Het nationale park zal in twee stukken verdeeld worden. In het ene deel vind je het voormalig mijnstadje Thurmond en de beroemde New River Gorge Bridge, de op twee na hoogste brug in de VS. Je kan er alle mogelijke sporten beoefenen of gewoon van de schoonheid van het landschap genieten. Zeker in de herfst is het de moeite waard om het te bezoeken. De Appalachen staan immers bekend om de schitterende herfstkleuren.

Het andere deel wordt beschermd als een natuurreservaat waar wel vissen en jagen toegestaan zal zijn. Dat mag dan weer niet in het andere stuk van het park.

Lees ook

Dit zijn de tien meest geliefde nationale parken in de VS

De 20 rustigste nationale parken in de VS

Tien nationale parken in de VS en de monsters en de geesten die er rondwaren

Ontdek het nieuwste nationale park in de Verenigde Staten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content