De ultieme leervakantie

© iStockphoto

Geen betere plaats om een vakantie met een leerzame cursus te combineren dan de campus van Oxford.

In de zomer van 2015 biedt de wereldberoemde universiteit meer dan zestig cursussen over archeologie, geschiedenis, politiek, kunst, muziek, huizen en tuinen, literatuur, creatief schrijven en wetenschap.

De cursussen duren telkens een week en staan open voor iedereen. Ze worden gegeven aan groepjes van maximaal twaalf. Aan het einde van de week hoeft u geen examen te doen of paper te schrijven. De lessen staan ’s ochtends gepland, na de middag worden excursies georganiseerd naar kathedralen, musea of mooie herenhuizen en in de avonden kunnen de cursisten deelnemen aan pub walks, een whiskyproeverij of een avondje wine and croquet.

De studenten afkomstig uit de hele wereld overnachten in kamers in Christ Church, een van de mooiste colleges op Oxford. Dineren gebeurt in de indrukwekkende Tudor Hall die u wellicht kent uit de Harry Potter-films.

Voor een week betaalt u 1260 Britse pond (ongeveer 1600 euro). Daarin zijn de kosten van de cursus, overnachtingen, avondprogramma en lezingen, een welkomstreceptie en alle maaltijden inbegrepen.

Inschrijven kan tot 1 mei, maar de populaire cursussen kunnen in december al volgeboekt raken.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content