De 5 mooiste plekjes in de Ardennen

4420253 © Durbuy

Het kleinste stadje ter wereld, een middeleeuws kasteel dat boven de vallei uitsteekt, een uniek natuurgebied…… De vijf mooiste plekjes in de Ardennen.

Het kleinste stadje ter wereld, een middeleeuws kasteel dat boven de vallei uitsteekt, een uniek natuurgebied…… De vijf mooiste plekjes in de Ardennen.

De middeleeuwse straatjes van Durbuy

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, is zeker een bezoek waard voor iedereen die het hart van de Belgische Ardennen wil ontdekken. Ondanks dat het stadje in 5 minuten doorkruist kan worden, maakt dat het stadje niet minder interessant. Het is rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten. Een wandeling door het stadje zorgt ervoor dat je de middeleeuwse sfeer, met z’n kronkelige straatjes en keitjes proeft.

De kinderen houden ervan om, gedurende de zomer, rond te dwalen door het beroemde doolhof van Durbuy. Sprookjesachtige figuren, die tevoorschijn komen vanuit de maïsmuren, leiden de bezoekers door het kronkelige doolhof.

Durbuy combineert romantiek en dynamiek. Een plekje dat je simpelweg niet moet missen…

Ik verblijf in Durbuy
Malmedy
Malmedy© Ardennes-Etape

De folklore van Malmedy

De stad Malmedy: internationaal bekend door zijn folklore én een volle evenementenagenda. Een gigantische omelet (10.000 eieren), carnaval (de “Cwarmê”), de bloemenmarkt, de kerstmarkt…deze stad slaapt niet!

Een andere traditie in Malmedy zijn de streekproducten: Bellevaux bier, lokale kaas, de “baisers” van Malmedy , Ardennen worst,…onmogelijk om dit alles te weerstaan.

De brasserie van Bellevaux is de ideale plek om het productieproces van het Bellevaux bier te ontdekken. Het gehele jaar door is het mogelijk een bezoekje te plegen, maar het is vooral aangenaam dit te doen in de zomer. Op het terras is het goed vertoeven, onder het genot van één van de biertjes en een hapje.

Ik ontdek Malmedy
Bastenaken
Bastenaken© Ardennes-Etape

De geschiedenis van Bastenaken

Bastenaken is één van de belangrijkste Belgische steden op het gebied van herdenkingstoerisme. De stad is vooral bekend door de Slag om de Ardennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste dat je ziet als je de auto parkeert op het Anthony McAuliffe plein: een Amerikaanse tankwagen. Meerdere musea laten je kennis maken met dit sombere verleden.

Tot eind augustus 2016 kun je in het Bastenaken War Museum de expositie “From Texas to Bastogne, Texas Aggies Go To War” bezoeken. Het verhaal van 5 Texanen die in de Ardennen gestreden hebben.

Mijn weekend in Bastenaken
La Roche-en-Ardenne
La Roche-en-Ardenne© Ardennes-Etape

Het kasteel van La Roche-en-Ardenne

Vele vakantiegangers geven aantrekkelijke complimenten over deze bestemming, ook wel het “pronkstuk van de Ardennen” genoemd. Het is waar dat La Roche-en-Ardennen met zijn kasteel, de restaurants, de panoramische uitzichten, streekproducten en charmante straatjes…de moeite waard is om eens heen te gaan.

Alleen het kasteel al, moet eens bezocht worden. Hij overheerst over de Ourthe vallei. De sfeer is middeleeuws en authentiek, vanwege de neolithische stijl, de torens, de schietgaten en de kerker. Gedurende de dagen met mooi weer kunnen bezoekers het roofvogelspektakel aanschouwen of een bezoekje brengen aan het middeleeuws weekend dat plaats vindt gedurende het eerste weekend van de maand augustus.

Mijn weekend in La Roche
De Hoge Venen
De Hoge Venen© Ardennes-Etape

De Hoge Venen

De Hoge Venen, een unieke plek in België, bieden een prachtig spektakel aan de bezoekers: veenlandschappen, houten wandelpaden, bossen, heide… . Het “Natuurpark van de Hoge Venen-Eifel” is ook zeker belangrijk om te bezoeken. Het wordt aangeraden om daar een kaart te vragen, voordat men het gebied van 4500 hectare betreedt. Een ecosysteem dat je eens met de familie bezocht moet hebben.

Ik boek mijn vakantiehuis in de regio

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content