Tijdens het openingsweekend zijn de attracties "ANNO 1465" en "Atlantikwall" gratis voor alle bezoekers.

Raversyde introduceert dit jaar enkele nieuwigheden. Zo is in het voormalige museum "Memoriaal Prins Karel" de Vlaamse Zaal heringericht als nieuwe inkomhal. Er is een nieuwe inleidende tentoonstelling te zien over de Atlantikwall en de Tweede Wereldoorlog aan de kust. Daarnaast staat ook een deel van de gerestaureerde collectiestukken uit WOII in het gebouw opgesteld.

Op de bovenverdieping van de inkomhal staat nu ook de fotoreeks "Atlantic Wall" van Stephan Vanfleteren. Fotograaf Stephan Vanfleteren maakte in 2013 en 2014, in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, een fotografische reis langs de kusten van de Barentszee tot aan de Golf van Biskaje, op zoek naar restanten van Hitlers verdedigingslinie, de Atlantikwall. De fotoreeks was eerder al te zien in Raversyde, maar door het grote succes van de expositie werd beslist de tentoonstelling een permanente plaats te geven op het domein.

Het domein noteert de laatste jaren sterke bezoekerscijfers en plant nog heel wat veranderingen. Zo wordt er gekeken om een doorsteek te maken naar de Zeedijk en daar een tramhalte te maken, zodat het domein nog beter ontsloten wordt. (Belga)

Tijdens het openingsweekend zijn de attracties "ANNO 1465" en "Atlantikwall" gratis voor alle bezoekers.Raversyde introduceert dit jaar enkele nieuwigheden. Zo is in het voormalige museum "Memoriaal Prins Karel" de Vlaamse Zaal heringericht als nieuwe inkomhal. Er is een nieuwe inleidende tentoonstelling te zien over de Atlantikwall en de Tweede Wereldoorlog aan de kust. Daarnaast staat ook een deel van de gerestaureerde collectiestukken uit WOII in het gebouw opgesteld. Op de bovenverdieping van de inkomhal staat nu ook de fotoreeks "Atlantic Wall" van Stephan Vanfleteren. Fotograaf Stephan Vanfleteren maakte in 2013 en 2014, in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, een fotografische reis langs de kusten van de Barentszee tot aan de Golf van Biskaje, op zoek naar restanten van Hitlers verdedigingslinie, de Atlantikwall. De fotoreeks was eerder al te zien in Raversyde, maar door het grote succes van de expositie werd beslist de tentoonstelling een permanente plaats te geven op het domein. Het domein noteert de laatste jaren sterke bezoekerscijfers en plant nog heel wat veranderingen. Zo wordt er gekeken om een doorsteek te maken naar de Zeedijk en daar een tramhalte te maken, zodat het domein nog beter ontsloten wordt. (Belga)