Liefhebbers van wijnen en feesten: mis 'Bordeaux fête le vin' niet. Dit wijnevenement vindt plaats op de kaaien van de Garonne, van 24 tot 27 juni 2010.

Een route van meer dan twee kilometer brengt u langs meer dan 80 appellaties van Bordeaux en Aquitaine. Natuurlijk kunt u er ook een hapje eten.

Dit jaar heeft Bordeaux een aantal extra activiteiten op het programma staan. Zo zijn er ateliers met grote chefs, drie paviljoenen gewijd aan de regionale gastronomie en is er een speciaal evenement rond 'kunst en gastronomie'. De Canadese provincie is dit jaar de eregast en krijgt zijn eigen paviljoen.

Elke avond zijn er animaties voorzien en vormt de gevel van het Palais de la Bourse het decor voor een gratis klank- en beeldspel, dat wordt afgesloten met een vuurwerk.

Wilt u de wijnfeesten meerdere dagen bezoeken dan kunt u een 'pass-dégustation' of een 'pass-vignoble' kopen.

De 'pass-dégustation' is te koop voor € 13 en blijft geldig gedurende 4 dagen. U krijgt een glas en een couponboekje voor 12 degustaties, plus nog een aantal andere voordelen.

Met de 'pass-vignoble' kunt u de belangrijkste wijnen ontdekken van de Bordelais en tegelijk het erfgoed van de streek.

Informatie

Bordeaux fête le vin

Liefhebbers van wijnen en feesten: mis 'Bordeaux fête le vin' niet. Dit wijnevenement vindt plaats op de kaaien van de Garonne, van 24 tot 27 juni 2010. Een route van meer dan twee kilometer brengt u langs meer dan 80 appellaties van Bordeaux en Aquitaine. Natuurlijk kunt u er ook een hapje eten. Dit jaar heeft Bordeaux een aantal extra activiteiten op het programma staan. Zo zijn er ateliers met grote chefs, drie paviljoenen gewijd aan de regionale gastronomie en is er een speciaal evenement rond 'kunst en gastronomie'. De Canadese provincie is dit jaar de eregast en krijgt zijn eigen paviljoen. Elke avond zijn er animaties voorzien en vormt de gevel van het Palais de la Bourse het decor voor een gratis klank- en beeldspel, dat wordt afgesloten met een vuurwerk. Wilt u de wijnfeesten meerdere dagen bezoeken dan kunt u een 'pass-dégustation' of een 'pass-vignoble' kopen. De 'pass-dégustation' is te koop voor € 13 en blijft geldig gedurende 4 dagen. U krijgt een glas en een couponboekje voor 12 degustaties, plus nog een aantal andere voordelen. Met de 'pass-vignoble' kunt u de belangrijkste wijnen ontdekken van de Bordelais en tegelijk het erfgoed van de streek.InformatieBordeaux fête le vin