Citytrip naar zes West-Vlaamse steden

© iStockphoto

Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Poperinge en Roeselare profileren zich als de ideale citytrip.

Westtoer, het provinciebedrijf voor toerisme in West-Vlaanderen, lanceert woensdag dan ook een gloednieuwe promotiecampagne die gepaard gaat met een nieuwe website, www.48uur.be.

“De zes West-Vlaamse steden zijn perfecte bestemmingen voor een 48 uren-trip”, aldus gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block (sp.a). “Hedendaagse toeristen reizen het hele jaar door. Kortbijvakanties met één of twee overnachtingen zijn populair.”

Daarom plaatst Westtoer de centrumsteden Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare en de Westhoek met Ieper en Poperinge in de kijker als ideale citytripbestemming. Samen zijn ze goed voor ruim 1,2 miljoen overnachtingen van Belgen. “Met deze steden worden alle West-Vlaamse regio’s afgedekt. Elke stad heeft een specifiek karakter, gaande van cultuur en geschiedenis, tot gastronomie en winkelen”, aldus algemeen directeur Stefaan Gheysen.

Centraal staat de nieuwe website www.48uur.be. De zes steden worden apart voorgesteld, met originele adressen om te logeren, te shoppen en te gaan eten. De campagne gaat gepaard met een mediacampagne, en er is ook een printbare reisgids per stad. “Het is de eerste keer dat we onze West-Vlaamse steden op die manier in de kijker zetten”, besluit De Block. Westtoer sluit niet uit dat de campagne in de toekomst uitgebreid wordt met meer steden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content