Wat moet je zien?


Cairns
Cairns werd in 1876 gesticht als draaischijf voor de toenmalige goudhandel. Tegenwoordig is de stad een vriendelijke internationale metropool die als uitvalsbasis dient voor het Great Barrier Reef aan de ene kant en het tropisch regenwoud aan de andere kant.

In 1995 werd Cairns nog uitgeroepen tot meest leefbare regio in Australië. Er wonen zowat 100.000 mensen in de stad. Hier bevindt zich ook de ‘Royal Flying Doctor base’, die je wellicht nog kent van de TV-serie ‘The Flying Doctors’.

Kuranda
Als je in Cairns bent, mag je zeker niet vergeten een bezoekje te brengen aan het hooggelegen Kuranda, een idyllisch dorpje, temidden het tropisch regenwoud. Je kan er ofwel met de auto naartoe (25 minuten vanuit Cairns), ofwel met de adembenemende kabelbaan die je naar boven voert. Wij suggereren natuurlijk het laatste.

In Kuranda vind je veel kunstenaars die hun inspiratie vinden in de mystieke sfeer van het regenwoud. Je kan hun werken bewonderen, maar ook gewoon rond kuieren op de beroemde marktjes van Kuranda. Elk jaar vindt eind oktober het ‘Kuranda festival’ plaats met muziek, dans en vooral heel veel Australian fun!

Aquarium in Townsville
Het rifaquarium in Townsville is het grootste rifaquarium in de wereld. In ‘Great Barrier Reef Wonderland’ waar tevens wetenschappelijk onderzoek verricht wordt, kom je oog in oog te staan met prachtige vissen en andere zeedieren die in het rif wonen.

Je leert er onder meer hoe de golven het rif beïnvloeden, hoe de vissen hun levendige kleuren in hun voordeel aanwenden en waarom het koraal ernstig bedreigd is.

Whitsunday eilanden
De Whitsundays zijn meer dan 160 grote en kleinere eilanden die samen een archipel vormen. De eilandengroep, die als natuurreservaat geregistreerd staat, is voor het grootste deel onbewoond.

Sommige eilanden zijn privaat eigendom, op andere eilanden werden resorts neergezet. Een vleugje Aards Paradijs. De vele toeristen moet je er helaas bijnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content