Wat moet je zien?


De Pinnacles
De Pinnacle Desert ligt in het hart van het Nambung National Park. Je waant je er in een heuse science fiction film. Het mooiste moment om de rotsen te bezoeken is bij zonsopgang of -ondergang, als het licht de pilaren van kleur doet veranderen en hun schaduwen doet verplaatsen. Een heerlijk moment voor fotografen.

Je kan je met de auto door de Pinnacle Desert verplaatsen via een eenrichtingsweg (een rit van ongeveer een halfuur). Er bevindt zich ook een kleine parkeerplaats vlak voor het gebied, zodat je de wagen kan achterlaten en te voet dit wonder der natuur kan bezichtigen.

Neem wel een kompas mee, want je kan er makkelijk verdwalen. Al die pinnacles lijken nu eenmaal heel erg op elkaar.

Coloured Deserts
Vanuit de Pinnacle Desert kun je naar de Coloured Desert wandelen. Dit neemt zo’n 2 tot 3 uur in beslag. Deze wandeling is echter niet bewegwijzerd, dus is het aangeraden om zich te informeren bij een parkwachter. Zorg ervoor dat je minstens 1 liter water per persoon bij hebt en stevige schoenen aanhebt. Ook een kompas is geen overbodige luxe.

Kangaroo point
Dit panoramapunt ligt op 7,5 km van de toegangspoort van het park en is een uitstekende stopplaats op weg naar of van het park.

Hangover Bay
Hangover Bay is een prachtige paradijselijke baai met wit strand op 6 km van de Pinnacle Desert. Je kan er snorkelen, windsurfen, zwemmen en wie weet kom je misschien oog in oog te staan met een dolfijn of een zeeleeuw.

Waarom noemen ze dit Hangover Bay? Als je dit droomstrand moet verlaten, zul je met een ferme kater opgescheept zitten,… totdat je er terug naartoe kan gaan.

Cervantes
Cervantes is het dichtst bijgelegen dorp. Het is een rustig, een beetje onderontwikkeld, dorpje, dat pas in 1962 gesticht werd. Het dorp werd genoemd naar een Amerikaans schip, dat in 1844 tijdens een storm averij opliep.

Het schip lag aangemeerd nabij Thirsty Point, werd losgerukt en strandde op een nabijgelegen eiland. Het eiland kreeg de naam Cervantes. En zo ook het nabije dorpje op het vasteland. Vanuit Thirsty Point heb je een mooi uitzicht op de kustlijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content