Wat moet je doen?


In het park kan je een veelvoud aan activiteiten ondernemen: wilde dieren bekijken, sightseeing, picknicken, kanovaren, rotsen beklimmen en afdalen, maar het gebied staat vooral bekend als een heus ‘bushwalking’ paradijs!

Bushwalking
Een van de beste manieren om de schoonheid van de Blue Mountains te ervaren, is door één of meerdere van de 100 uitgestippelde bushwalks te doen. De paden lopen door eucalyptusbossen en varenrijke gebieden waar je onderweg kan genieten van wilde bloemen, watervallen en vogels.

De wandelpaden variëren van korte wandelingen tot 4 à 5-daagse tochten in woeste gebieden met af en toe een steile klim.

Bij Glenbrook is er de Red Hands Track (de bekende grot met rotsschilderingen van de Aboriginals) en de Euroka Creek Track, beide relatief gemakkelijk. Er zijn ook een aantal panoramische picknickplaatsen en uitkijkpunten in het gebied.

De wandelingen rond Katoomba (het belangrijkste toeristische centrum en het vertrekpunt om de Three Sisters te gaan bekijken) zijn de populairste, vooral de gemakkelijke Three Sisters Walk met haar spectaculaire uitzichten op – natuurlijk – The Three Sisters en de onderliggende vallei is de moeite waard.

Andere wandelingen in het gebied rond Katoomba zijn de Katoomba Falls Round Walk, de Prince Henry Cliff Walk en de Ruined Castle Walk. Ook bij de prachtige Wentworth Falls kan je de Princes Rock, National Pass, de Weepin Rock walk en de Valley of the Waters Nature Track ondernemen.

Het gebied bij Leura (een gezellig dorpje met enkele winkeltjes en cafés) heeft talrijke wandelpaden die beginnen in het Leura Cascades Picnic Area en Gordon Falls Park. Sommige, zoals de wandeling naar de Gordon Falls Lookout, bieden uitgebreide uitzichten over de vallei, terwijl andere, zoals de wandeling door het Leura bos, je meeneemt doorheen regenwouden.

Verder in de bergen heeft het Blackheath gebied een groot aantal wandelingen die door vele toeristen over uit het hoofd worden gezien. The Fairfax Heritage Track, Braeside Track en Walls Lookout Track zijn korte, makkelijke wandelingen met uitzichten over de Grose Valley.

Van Govetts Leap en Evans Lookout zijn er talrijke wandelingen, gaande van de Grand Canyon Walk door regenwoud en eucalyptusbossen tot de Burra Korain Flat-Blue Gum Forest Walk dat het pad langs de Grose River en de Govetts Leap Creek volgt.

Ervaren wandelaars kunnen zich ook in de wildernis wagen in het zuidelijke gedeelte van het park.

Als je door al deze verschillende wandelpaden het bos niet meer door de bomen ziet, geen nood. Een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste wandelingen vind je op de website van de Blue Mountains.

Foto: New South Wales Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content