Praktische informatie


Ligging
Het Nambung National Park ligt op de Swan Coastal Plain, 245 km ten noorden van Perth (3 uur rijden met de auto) nabij de kust van de staat Western Australia.

Grootte
17.491 hectare. De Pinnacle Desert maakt slechts 1/6 uit van het volledige nationale park. Verder bestaat het park uit prachtige stranden, duinensystemen, bomen en wilde bloemen.

Klimaat
Van augustus tot oktober staan de planten in het park in bloei. Deze periode is dan ook de mooiste periode om het gebied te bezoeken. Maar het park is niettemin het hele jaar rond de moeite waard. De gemiddelde temperatuur in de zomer is tussen de 17 en 30 °C, in de winter tussen de 9 en 20 °C.

Van december tot maart is de droogste en heetste periode. De dieren komen dan enkel tevoorschijn tijdens de koelere uren van de morgen en de avond. Jaarlijks bezoeken zo’n 150,000 bezoekers van over de hele wereld het park. Over het algemeen is het er meestal vrij rustig.

Bereikbaarheid
De toegangspoort tot de Pinnacle Desert is het rustige vissersdorpje Cervantes. Vanuit Perth is dit 3 uur rijden via de Brand Highway. Het park ligt zo’n 20 km ten zuiden van Cervantes. Let wel, dit laatste stukje weg naar het park is nogal hobbelig, maar toch berijdbaar met een kampeerwagen. Reken op een halfuurtje om het park te bereiken vanuit Cervantes.

Vervoer
Door het park lopen (zand)wegen waar je met de auto kan rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content