Praktische informatie

Tijdzone + 4,5 uur in de winter, + 3,5 in de zomer.

GeldSri Lankaanse roepie

Beste reistijdDe beste tijd om het westen en zuiden van Sri Lanka te bezoeken is van december tot maart. Van mei tot september kan je in het oosten van het eiland terecht. Maar ook buiten die maanden kan je Sri Lanka bezoeken.

Culturele gedragsregelsTopless zonnebaden is bij wet verboden. Bij een bezoek aan een religieus gebouw mag je hoofd niet bedekt zijn en moet je fatsoenlijke kleren dragen.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Colombo is 8.400 kilometer. Je vliegt er tien uur over.

VerkeersregelsZelf rijden in Sri Lanka is niet aan te raden. Om te beginnen rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Op de weg kom je van alles en nog wat tegen: olifanten, ossen, voetgangers, fietsen met karretjes en tractors. Maar het grootste gevaar vormen de bussen die zo snel mogelijk van de ene naar de andere halte willen rijden. Als ze achter je rijden duwen ze je bijna van de weg af en inhalen doen ze gewoon als er een tegenligger aankomt.

Stoplichten zijn er vrijwel niet en er zitten veel gaten en kuilen in de weg. Vooral in het donker kan dat erg gevaarlijk zijn. Bovendien dragen veel weggebruikers geen verlichting.

In Sri Lanka is het heel gebruikelijk om een auto met chauffeur te huren. Je bent dan bijna zo vrij als met je eigen auto, maar het is veiliger, je hoeft niet bang te zijn dat je verkeerd rijdt en de gids kan je veel vertellen over de omgeving.

Besluit je toch om zelf in een auto rond te trekken, houd dan rekening met de volgende regels: in de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 55 km/u en daarbuiten van 75 km/u. Je kan het beste een internationaal rijbewijs meenemen.

Openbaar vervoerEr zijn niet veel binnenlandse vluchten. Naar plaatsen als Nuwara Eliya, Kandy en Galle vliegen kleine vliegtuigjes van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over Sri Lanka.

De trein is het beste vervoermiddel. Treinen zijn comfortabel, goedkoop (zelfs goedkoper dan de bus), maar niet erg snel. Daar staat tegenover dat je met de trein door prachtige landschappen rijdt. Vooral de Badullu-Nanu Oya route door de bergen is aan te raden.

Je kan ook met de bus reizen. De gewone bussen kosten bijna niets, maar zijn zeer oncomfortabel en zitten altijd overvol. Je kan dan beter kiezen voor de iets luxere bussen met airconditioning, maar ook daarin is het reizen niet echt aangenaam.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Sri Lanka.

GezondheidGezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit230 / 240 Volt

Telefoonnummer00 94

LinksSri Lanka Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content