Praktische informatie

Tijdzone 7 uur in de zomer, – 8 uur in de winter

GeldColon

Beste reistijdCosta Rica kan je het hele jaar bezoeken, maar de beste tijd is van december tot en met maart. Dat is ook de drukste periode zodat de prijzen hoger liggen dan in de andere maanden.

AfstandBrussel en San José liggen 9.050 kilometer uit elkaar. De vliegtijd bedraagt 11 uur.

VerkeersregelsDe vekeersregels wijken vrijwel niet af van de regels in België, maar er bestaan toch grote verschillen. De wegen zijn niet al te goed, voetgangers lopen op de weg, er is vrijwel geen verlichting, de verkeersaanwijzingen zijn niet duidelijk, in en rond San José is het erg druk en de Costa Ricanen rijden nogal roekeloos.

Besluit je om toch zelf te rijden, houd je dan aan de verkeersregels en parkeer je auto nooit ergens waar dat niet mag. Hij wordt dan meteen weggesleept.

Openbaar vervoerCosta Rica is niet zo’n groot land en een binnenlandse vlucht is daarom niet echt nodig, maar wel mogelijk. Duur is het in ieder geval niet.

Treinen rijden er niet meer in Costa Rica, maar met de bus kan je overal komen. Er rijden interlokale bussen en shuttlebussen. Voor de interlokale bussen kan je het beste van tevoren een plaats reserveren. Ze rijden niet zo heel vaak en zitten snel vol. Shuttlebussen zijn kleiner, comfortabeler, ze halen je op en zetten je af waar je wil, maar je betaalt er wel iets meer voor.

Binnen steden rijden ook bussen, maar die mijd je liever. Ze zijn veel te druk en een taxi is niet veel duurder, maar wel een stuk aangenamer.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Costa Rica.

Gezondheid

Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit 110 volt. Amerikaanse stekkers met twee platte in plaats van ronde pinnetjes.

Telefoonnummer00 506

LinksVisit Costa Rica

Costa Rica Tourism

Fascinatie Costa Rica

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content