Evenementen

Polar Bear Swim
Dit steenkoude evenement vindt al sinds 1 januari 1819 plaats op English Bay Beach. Door de koude geharde Canadezen nemen dan een duik in het ijskoude water. Kijken mag ook.

Chinees Nieuwjaar
De grote Aziatische gemeenschap in Vancouver zorgt halverwege de maand februari voor het meest kleurrijke spektakel in de stad. Er zijn dansen, vuurwerk, muziek en lekker eten.

International Dragon Boat Festival
Dit festival in juni duurt drie dagen. Ongeveer 2000 deelnemers en 150.000 toeschouwers trekken dan naar False Creek om te kijken naar de botenrace, te luisteren naar de muziek, te kijken naar theatervoorstellingen en te genieten van het internationale eten.

Vancouver Folk Music Festival
Drie dagen lang genieten van folk muziek ten gehore gebracht door de beste folk muzikanten van Noord-Amerika. De meeste optredens vind je in Jericho Beach Park ergens halverwege de maand juli.

Gay Pride Day
Op het gebied van homoseksualiteit is Canada een stuk vooruitstrevender dan de Verenigde Staten. Zo mogen homoseksuele koppels sinds kort trouwens en is de Gay Pride in augustus een uitbundige en kleurrijke stoet door de straten van Vancouver.

Pacific National Exhibition
Deze tentoonstelling in Exhibition Park duurt twee weken en begint eind augustus. Je vindt er van alles en nog wat: tentoonstellingen, sport, wedstrijden, concerten en kermisattracties.

Vancouver Fringe Festival
Tijdens dit theaterfestival in september kan je allerlei optredens bijwonen, van dans tot musical en drama.

Oktoberfest
Zoals in zoveel Amerikaanse steden heeft ook Vancouver zijn eigen Duitse Oktoberfest. Het duurt drie weekenden van begin tot half oktober. Alles draait om bier, maar om het feest een extra Duits tintje te geven zijn er dansen uit Beieren en Duits hoempapa muziek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content