Modern wereldwonder: Christus de Verlosser

“Een klein liedje, een gitaar. Deze liefde, een lied. Om degene waarvan je houdt gelukkig te maken. Veel rust om na te denken. En tijd om te dromen. Het raam dat je kan zien. Christus op de Corcovado, hoe mooi.”

Uit: ‘Corcovado’ door João Gilberto

Met gestrekte armen lijkt de Cristo Redentor zijn zegen over de stad Rio de Janeiro en bij uitbreiding de wereld uit te spreken. Het beeld staat dan ook symbool voor de Braziliaanse gastvrijheid en de universiteit van de christelijke boodschap. Al diende het beeld oorspronkelijk als herdenking van honderd jaar Braziliaanse onafhankelijkheid.

De 38 meter grote Cristo Redentor prijkt op de Corcovado-berg, wat ‘de gebochelde’ betekent. Daarom is een trip naar het beeld ook een must omwille van het uitzicht. De trip naar boven kan met de auto, te voet of met een speciaal treintje en voert je door de bossen van het natuurgebied Tijuca.

Nog voor de realisatie deed het beeld als een “belediging aan God” al stof opwaaien. En bij de verkiezing in 2007 tot één van de moderne wereldwonderen was dat niet anders. Tegenstanders zagen in de “idiote pop” hélemaal geen nieuw wereldwonder.

Geschiedenis

Beschrijving

Weetjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content