Beroemde Darwin’s Arch bij de Galapagoseilanden ingestort

.

De rotsformatie Darwin’s Arch was een beroemde bezienswaardigheid op de Galapagoseilanden. De boog is nu in elkaar gestort.

Darwin’s Arch stak ten zuidoosten van Darwin, een van de Galapagoseilanden, 43 meter boven de Stille Oceaan uit. De rots is wereldberoemd, niet alleen om de rotsformatie zelf, maar ook omdat de wateren eromheen tot de beste plaatsen in de wereld om te duiken en om haaien, schildpadden, walvishaaien, dolfijnen en mantaroggen te zien.

.
.© AFP

Het bovenste deel van de boog is nu afgebroken waardoor er alleen nog twee pilaren overeind staan. Volgens het Ecuadoriaanse Ministerie van Milieu is de boog ingestort door een natuurlijke vorm van erosie.

https://twitter.com/Ambiente_Ec/status/1394397390384341004Ministerio del Ambiente y Agua de Ecuadorhttps://twitter.com/Ambiente_Ec

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Darwin’s Arch is genoemd naar de Britse bioloog Charles Darwin. Darwin bezocht de Ecuadoriaanse eilanden in de jaren dertig van de negentiende eeuw en naar aanleiding van het leven dat hij hier aantrof, ontwikkelde hij zijn evolutietheorie. Op de Galapagoseilanden leven planten en dieren die nergens anders in de wereld voorkomen.

Partner Content