Bekendste cafe van Rome moet wellicht de deuren sluiten

© Caffe Della Pace

Het is een van de bekendste cafés van de Italiaanse hoofdstad. Al meer dan 100 jaar komen er niet alleen toeristen en kunstenaars, maar ook de paus stapte er al eens binnen. Dat kan nu gauw vergeten zijn.

Na een ontruimingsbevel van de kerkelijke Duits-Oostenrijkse Stichting riskeert een bekend café uit Rome de deuren te moeten sluiten. Eind februari al had de rechtbank een bevel uitgevaardigd waardoor het Antico Caffe della Pace elk moment kan ontruimd worden. Nu heeft de caféuitbater een petitie georganiseerd om de verhuurder, het pauselijke instituut van de gemeente Santa Maria dell’Anima, om te praten.

Schilders, schrijvers en Hollywoodsterren

De problemen begonnen al in 2011 met het verstrijken van het huurcontract. Onderhandelingspogingen zijn mislukt ondanks het aanbod de huidige huur van 7.000 euro te verhogen, meldt Daniela Serafini Ripanti, wier familie het café sinds 1961 exploiteert. “Ze hebben ons gewoon genegeerd en zelfs niet een keer de telefoon aangenomen”, zei Serafini Ripanti.

Volgens onbevestigde berichten wil het instituut het café in een hotel veranderen. Maar de rector van Santa Maria dell’Anima, Franz Brandmayr, wilde zich niet uitlaten over het protest van het café.

In het sinds 1891 bestaande Antico Caffe della Pace behoorden niet alleen schilders, schrijvers en Hollywoodsterren tot de gasten aan de Via della Pace, maar ook filmregisseur Federico Fellini en de vroegere paus Johannes Paul II. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content