Langlaufen rond de idyllische Achensee

© Achensee Tourismus
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:52

De Achensee, het grootste meer van Tirol, wordt omringd door bosrijke, besneeuwde hellingen. In dit schilderachtige decor liggen talloze prachtige loipes verscholen. Langlaufen is hier de perfecte manier om de natuur te verkennen en tot rust te komen.

Met meer dan 200 km loipes hoort de vakantieregio Achensee bij de belangrijkste langlaufgebieden van Tirol. Bovendien laat de natuur hier zien hoe veelzijdig de bergwereld wel kan zijn. Je kunt er rustig langlaufen langs de oevers van het donkere meer, met steile besneeuwde toppen op de achtergrond of langs sprookjesachtig besneeuwde dennenbossen. Ook in de dalen van het Karwendelgebergte liggen prachtige loipes. Interessant: in de regio Achensee zijn er niet alleen oefenloipes voor beginners, maar worden er ook meerdaagse langlaufcamps georganiseerd.

Copyright van links naar rechts :
Achensee Tourismus Fabio Keck – Achensee Tourismus – Achensee Tourismus – Achensee Tourismus – Achensee Tourismus – Achensee Tourismus

Toch is langlaufen maar één manier om op verkenning te gaan in het winterse landschap rond de indrukwekkende Achensee. De natuur én de uitstekende infrastructuur nodigen je ook uit tot andere tochten. Vijf aanraders.

1. Winterwandeling

Krakende sneeuw onder je voeten en frisse berglucht in je longen… Zelfs wie alleen zijn stapschoenen meeneemt naar regio Achensee, zal zich geen dag vervelen. Het netwerk van meer dan 150 km geprepareerde wandelpaden loopt zowel langs het idyllische meer en de charmante dorpen, als door het steilere hooggebergte. Op de meeste trajecten liggen ook één of meer berghutten, zodat een smakelijke smulpauze verzekerd is. Aanrader voor natuurliefhebbers zijn de winterwandelingen met een gids door Natuurpark Karwendel om wilde dieren te spotten.

2. Sneeuwschoentocht

Met sneeuwraketten wordt wandelen een avontuur. Je focust je om aan de nieuwe staptechniek te wennen, misschien raak je zelfs in een meditatief ritme. In vakantieregio Achensee kun je op eigen houtje enkele sneeuwschoenroutes uitproberen. Maar als je met een plaatselijke gids op stap gaat, krijg je toegang tot andere stukken natuur. Een gids wijst je bovendien op interessante details in de omgeving en kent de plaatsen waar wilde dieren vaak komen.

3. Rondje skiën

Door de fraaie ligging aan het meer krijg je in deze vakantieregio ook als skiër een bijzondere portie natuurbeleving mee. Want vanop bijna elke piste heb je onderweg wel ergens een mooi uitzicht op het dieper gelegen water. De regio Achensee telt 53 km pistes verdeeld over vier skigebieden, met heel wat brede en gezinsvriendelijke pistes. Ideaal voor relaxte skiërs, die van onthaasten houden.

4. Toerski-uitstap

Vanuit de vier skigebieden kun je ook andere delen van de plaatselijke gebergtes, zoals Rofan en Karwendel, verkennen. Je hebt dan wel toerski’s, stijgvellen en een portie uithoudingsvermogen nodig. Toerskiën doe je, net zoals langlaufen, vooral op eigen kracht. Ver van de skiliften stap je dan een andere stille wereld binnen. Aan de Achensee zijn er verschillende toerskiroutes, voor alle niveaus. Handig voor wie nog niet zoveel ervaring heeft: op stap met een toerskigids.

5. Excursie vanuit de lucht

Misschien wel de mooiste manier om Achensee en zijn omgeving te bewonderen, is vanuit de lucht. Dat kan bijvoorbeeld met de ‘skyglider’: veilig vastgeklikt in een metalen frame raas je zo met zijn vieren aan een stalen kabel over het berglandschap. Een stuk rustiger beleef je het mooie panorama vanuit vogelperspectief in een luchtballon. De ideale periode om in de regio Achensee zo’n vlucht te maken, zijn de internationale ‘ballondagen’, van eind februari tot begin maart.

Tip: Volledig onthaasten? Plan dan enkele verwensessies in. Aan de Achensee zijn er enkele wellnesshotels waar je ook als niet-gast naar de ‘day spa’ kunt. Of je kunt naar de prachtige panorama-spa van het grote vrijetijdscentrum Atoll Achensee. Aanrader in de wellnesscentra is een bad, lichaamspakking of massage met Tiroler Steinöl®, een heilzame olie die uit plaatselijke gesteente gewonnen wordt.

Meer info op www.austria.info of www.achensee.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.