Aan tafel bij beroemde wijnmakers

© SG

De gerenommeerde wijnwinkel Convento, een begrip in Leuven, begint dit jaar met het organiseren van wijnreizen waarbij de deelnemers bij de wijnmakers dineren.

Vijf jaar geleden opende journalist en kunsthistoricus Stéphane Godfroid in Leuven de wijnhandel Convento, een bijzondere combinatie van een wijnwinkel, wijnbar en antiekzaak, gevestigd in een historisch pand aan de Vismarkt en intussen een begrip in Leuven.

Dit jaar begint Convento met het organiseren van wijnreizen. De eerste reis voert naar Bordeaux. Op het programma staat onder andere het bekende wijndomein Le Pin van de Belgische wijnmaker Jacques Thienpont, een bezoek aan een artisanale wijnvatenmakerij en aan Château Villemaurine in Saint-Emilion met zijn enorme kelders.

Het unieke aan deze driedaagse wijnreis is dat de deelnemers bij de wijnmakers gaan dineren en bij hen kunnen genieten van een uitgekiende combinatie van gerechten en bijpassende wijnen. De wijnreis naar Bordeaux vindt plaats van 9 tot 11 juni.

Later dit jaar, van 4 tot 15 augustus, trekt Convento naar Zuid-Afrika. Ook daar ontmoeten de deelnemers gerenommeerde wijnmakers, krijgen ze een wijncursus van Katinka van Niekerk, schrijfster van het boek Food & Wine Pairing Guide en is er ook tijd voor een safari en walvissentocht. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content