10 alternatieve chocoladebestemmingen
Ontdek alles over de oorsprong van chocolade in Mexico, wandel door Sydney aan de hand van enkele bijzondere choco-hotspots, bezoek het ‘Casa del Cioccolato’ in Perugia…. Expedia speurde de wereld af naar verrassende plekjes voor chocoladeliefhebbers.
De 2am:dessertbar is één van de onverwachte hoogtepunten in Singapore. In het Holland Village van deze handelsstad bezorgt de beroemde chef-kok Janice Wong gasten met haar desserts een onvergetelijke culinaire ervaring. Dit alles wordt geserveerd aan een tafel gemaakt van chocolade.
Chocolade en Midden-Amerika zijn al eeuwen innig met elkaar verbonden. In 1502 kwamen kolonisten in het huidige Mexico voor het eerst in aanraking met het ‘bruine goud’. Wie de oorsprong van cacao wil ontdekken reist af naar Tabasco, in het zuidoosten van het land. Trek de jungle in en ervaar de geur van de oorspronkelijke Maya-cacao, dankzij het grote aantal kleine cacaoboeren dat hier hun bruine goud verbouwt, zoals het organische Finca Génesis.
Een eiland boordevol zon, zee en onweerstaanbare lekkernijen: dat is hoe het Caribische Saint Lucia het best te omschrijven valt. Vooral de liefhebbers van de wat minder zoete chocolade zijn op dit tropische eiland op de juiste plaats. Waar de cacaobonen van het eiland in het verleden vooral gebruikt werden voor de export, houden de inwoners ze tegenwoordig liever voor zichzelf. Het resultaat: exclusieve, overheerlijke chocolade.
De Perugina ‘Casa del Cioccolato‘ is een must voor iedereen die Umbrië bezoekt. Perugia, gelegen in het midden van Italië, kent een rijke chocoladetraditie. Bezoekers krijgen hier een bijzondere inkijk in het geheim achter de typisch Italiaanse Baci-chocolade, Perugina-stijl.
Bij El Sendero del Cacao in Santo Domingo ontdek je de fascinerende wereld van de chocolade. Toegewijde Dominicaanse chocolade-experts leggen stap voor stap uit hoe cacaobonen worden omgetoverd tot heerlijke chocolade. Tijdens de Chocolade Tour drink je warme chocolademelk en maak je je eigen chocoladereep, terwijl je ondertussen leert waarom het Dominicaanse ecosysteem de perfecte omgeving is voor kwalitatief hoogwaardige chocolade.
SoHo en Nolita zijn twee van de meest trendy en smaakvolle wijken van het New Yorkse Manhattan, die zich ook uitstekend lenen voor het ontdekken en proeven van de lekkerste chocolade. Naast een rondgang langs de meest hippe shops, ga je tijdens een intieme tour (max. 16 personen) langs bij enkele van New York’s beste chocolatiers. Proef kunstzinnige chocoladetruffels, bonbons en overige handgemaakte zoetigheden. Dit alles onder het genot van een heerlijke bijpassende wijn.
Voor de chocoladefanaat die zijn of haar slanke lijn wil behouden, heeft Sydney de chocoladewinkel bij uitstek: Pana, die eerder dit jaar werd geopend. De meest artistieke chocolatiers van Australië bereiden daar de lekkerste en tegelijkertijd glutenvrije, veganistische en biologische lekkernijen. Voor de bewuste ‘Sydneysiders’ is de industriële chocoladewinkel intussen uitgegroeid tot dé hotspot voor hun gezonde dessert. Verder is Pana vooral een nog onontdekte choco-hotspot in de grootste en oudste stad van Australië.
Dit Zuid-Franse kustplaatsje staat vooral bekend als surfwalhalla. Tussen het relaxte strand- en surfleven door kan je in het Planète Musée du Chocolat alles te weten komen over de geschiedenis van de chocolade, de productie van cacao en over de manier waarop chocolade zijn intrede deed in Europa in het Planète Musée du Chocolat.
Grenada, een piepkleine eilandengroep in de Caribische Zee, heeft een nauwe band met cacao. Nog altijd is het bruine goud één van de belangrijkste exportproducten van het Caribische eiland. Tussen het relaxen op de mooie stranden en duiken in de azuurblauwe zee door, is het voor bezoekers zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan The Chocolate Company. Zo zie je met eigen ogen waar een deel van onze chocolade vandaan komt. Het is namelijk goed mogelijk dat je favoriete chocoladereep afkomstig is uit Grenada.
Madagaskar, het op vier na grootste eiland ter wereld, maakte in de 19e eeuw voor het eerst kennis met chocolade. De combinatie van onder andere de natuurlijke mineralen, het klimaat en de aanwezige flora en fauna, zorgden ervoor dat de Madagassische cacao zich heeft ontwikkeld tot een chocolade met een bijzonder fruitige smaak. Voor een zoektocht naar deze smaak kunnen bezoekers terecht bij één van de vele chocolatiers op het eiland.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier