Ook Riccardo Tisci ontwerpt voor MDNA World tour

Naast een outfit van Jean Paul Gaultier zal Madonna ook een ontwerp van de Givenchy designer dragen tijdens haar wereldtournee.

Na Jean Paul Gaultier zal ook Riccardo Tisci een outfit voor Madonna’s MDNA World Tour ontwerpen. De popster maakte het nieuws zelf bekend in een interview aan Women’s Wear Daily. Dat Jean Paul Gaultier en Madonna de handen opnieuw in elkaar slaan kwam niet echt als een verrassing. De ontwerper voorzag de superster tijdens haar Blonde Ambition tournee in de jaren negentig nog van het befaamde kegelkorset, en heeft sindsdien zijn naam onder veel van Madonna’s iconische outfits mogen zetten.

Tisci belandde pas in 2008 op Madonna’s radar. Als hoofddesigner van Givenchy kreeg hij de opdracht de kostuums voor Madonna’s Sticky & Sweet tour te ontwerpen. Dit beviel de Queen of Pop zodanig dat Tisci ook de kostuums voor haar encore tournee voor zijn rekening mocht nemen en toen Madonna de half-time show van de Superbowl mocht verzorgen deed ze dat in een van Tisci’s ontwerpen. Met verve.

De beelden van de Material Girl in een goud geborduurde cape met een grote riem en een zwarte versierde mantel gingen in een mum van tijd de wereld rond. Over deze samenwerking vertelde Tisci aan Vogue het volgende: “Mensen zeggen dat alles begrensd is, maar Madonna kent geen grenzen. Ik ben echt heel erg blij dat, nadat ze zich een tijdje heeft toegelegd op andere sectoren, Madonna toch heeft besloten terug op het podium te kruipen. Niet alleen om ons muziek te brengen, maar ook omdat ze steevast zo’n fashion statement maakt.”

Naar de outfits van de MDNA tour wordt dan ook reikhalzend uitgekeken. Afgezien van ontwerpen van Gaultier en Tisci zal Madonna toch vooral samen met haar vaste costume designer Arianne Phillips de vestimentaire touwtjes in handen houden. Zowel over de outfits van Gaultier en Tisci als de andere kostuums werd nog niets gelekt, maar Madonna kennende mogen we ons aan een heleboel spektakel verwachten. (KS)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content