Naar bed met Missoni

© AFP

Als het van Missoni afhangt blijven we deze winter allemaal lekker binnen, gehuld in fijne knitwear, zachte stoffen en comfortabele volumes.

Bij Missoni wilde men blijkbaar een collectie showen die afstand deed van beperkingen, verantwoordelijkheden en vaste schema’s. Vrijheid blijheid, zo galmde de technobeat die de modellen ritmisch over de catwalk stuwde. We zagen winterjassen die veel weg hadden van kamerjassen over zachte vloeiende broeken en hemdjes in zijde of katoen die onze vermoeide hersenen niet meer dan eens aan pyjama’s deden denken.

Zachte sweaters en jumpsuits leken het lichaam te omhullen met tederheid terwijl sportieve lange tube-dresses en tank tops met racerbacks de collectie dat tikje moderniteit brachten.

De anders zo hevige zigzagprints op het maillewerk werden toegedekt, het kleurenpalet leek verborgen onder een laagje rijp. Onze aandacht werd zo automatisch getrokken naar de mooie details op de rug of de subtiele cut-outs op borsthoogte die de modellen een moeiteloze elegantie gaf die enkel in een zijden negligé haar gelijke kent. De kleding werd gepaard met witte, beige of zwarte netkousen en hoge, suede laarzen die toch iets van bescherming boden.

Het is begrijpelijk dat men bij Missoni in huidige omstandigheden het liefst van al terug onder de lakens kruipt, maar wij zijn nog niet helemaal zeker of we met deze collectie wel naar bed willen gaan.

Katrin Swartenbroux vanuit Milaan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content