Max Mara lanceert duurzame lijn

Het Italiaanse modehuis Max Mara brengt een duurzame lijn op de markt. Het label werkte hiervoor samen met Saluzzo Yarns. Dat meldt WWD.

Het Italiaanse modehuis Max Mara brengt een duurzame lijn op de markt. Het label werkte hiervoor samen met Saluzzo Yarns. Dat meldt WWD.

Vanaf 2014 zullen er enkele duurzame stukken worden verkocht onder het Weekend Max Mara-label.

De stoffen van de kledingstukken worden vervaardigd door het Saluzzo Newlife-materiaal dat polyester creëert van gerecycleerde plastieken flessen. De collectie zal stijlvolle klassiekers zoals een trench coat, een jas zonder kraag, een T-shirt en een kokerrok bevatten. Ieder stuk van de collectie kreeg een kleine of grote jacquardprint.

Laura Lusuardi van Max Mara is erg tevreden dat het merk deze stap heeft gezet. ‘We zijn blij met het project omdat het innovatief, verantwoord, modebewust en echt Italiaans is. De kledingstukken zullen een speciaal etiket krijgen zodat de klanten zich bewust zijn van de duurzaamheid van hun aankoop,’ aldus Lusuardi.

De stoffen die Saluzzo Yarns aanlevert zijn volgens beide partners milieubewust, stevig en mooi.

De prijzen van de ecologisch verantwoorde collectie van Max Mara variëren tussen 160 en tot 500 euro. De milieuvriendelijke lijn van het Italiaanse modehuis is vanaf januari verkrijgbaar in 1.500 winkels. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content