Manish Arora verlaat Paco Rabanne

Hij was slechts een jaar artistiek directeur van het modehuis.

De Indische mode-ontwerper Manish Arora neemt ontslag als artistiek directeur van het Spaans-Franse modehuis Pacco Rabane. Slechts een jaar geleden kwam de ontwerper aan het roer te staan van het modehuis dat al vijf jaar lang geen activiteiten meer ondernomen had. Slechts een jaar nadat Manish Arora werd binnengehaald bij Paco Rabanne om het Spaans-Franse couturemerk nieuw leven in te blazen, neemt de artistiek directeur alweer ontslag. In 2006 had Paco Rabanne aangegeven dat hij zich een tijdje wilde terugtrekken uit de modewereld. Zelf richtte hij het modehuis in 1966 op, toen hij op de proppen kwam met twaalf experimentele jurken of de ’12 Unwearable Dresses’.

Destijds vertelde Paco Rabanne over de aanstelling van de Indische mode-ontwerper dat het tijd was voor nieuwe experimenten. “Nieuwe dingen uitvinden, andere universums verkennen en het publiek op een andere manier bereiken, dat is de bedoeling. We moeten de industriële dimensie vermijden en terugkeren naar het vakmanschap met de productie van kleine collecties.”

Manish Arora ontwierp slechts twee collecties

De herfst-/wintercollectie, die Manish Arora tijdens de afgelopen Parijse modeweken voorstelde, is meteen ook het laatste wapenfeit van de ontwerper als artistiek directeur van het Spaans-Franse modehuis. Het was slechts zijn tweede collectie voor het merk.

De Indische modeontwerper studeerde in 1997 af aan de ‘National Institute of Fashion Technology’ in New Delhi. Hij raakte bekend om zijn felgekleurde ontwerpen die geïnspireerd waren op zijn vaderland. Ook experimenteerde hij veelvuldig met brokaten stoffen en borduurwerk. Zijn ontwerpen werden al gedragen door popsterren als Katy Perry, Nicki Minaj en M.I.A. Wie de Indische mode-ontwerper zal opvolgen als artistiek directeur van Paco Rabanne is nog niet bekend.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content