Hoeveel kostte de garderobe van Kate Middleton in Australië?

© Reuters

Voor haar officiële reis doorheen Australië had Kate Middleton valiezen vol outfits, waaronder kleding van ontwerpers als Alexander McQueen en Jenny Packham, die alles bij elkaar goed waren voor een bedrag van meer dan 46.000 euro.

Voor haar officiële reis doorheen Australië had Kate Middleton valiezen vol outfits, waaronder kleding van ontwerpers als Alexander McQueen en Jenny Packham, die alles bij elkaar goed waren voor een bedrag van meer dan 46.000 euro.Daily Mail berekende dit bedrag.

Toch moeten we er meteen ook bij vertellen dat Kate Middleton ook sommige kledingstukken gerecycleerd heeft en op verschillende uitstapjes heeft gedragen. Vooral schoenen, waaronder de wedges van Stuart Weitzman, droeg ze meerdere malen. Toch neemt dat niet weg dat ze voor een totaalbedrag van meer dan 46.000 euro aan kleding mee had tijdens deze reis door Nieuw-Zeeland en Australië.

Een te rechtvaardigen bedrag?

Kate koos zowel voor designerstukken, denk aan de jas van Alexander McQueen, maar ook een blazer van Zara. Ze wisselt af tussen topdesign en kleding uit de modeketens. De goedkoopste jurk die ze droeg tijdens deze reis was een jurk van Hobbs, die amper 40 euro kostte. Bovendien droeg ze deze witte jurk, met grijze strepen, ook al voor officiële gelegenheden in het Verenigd-Koninkrijk. 46.000 euro aan kleding lijkt een enorm bedrag, maar voor Kate Middleton, die constant in de aandacht staat én gefotografeerd wordt, valt dit nog wel te rechtvaardigen. Ze moet er elke dag opnieuw staan en dat vraagt wat van een mens.

Onze favoriete looks van de reis

Outfits die wij ons vooral zullen herinneren van deze reis is haar rode pakje van ontwerpster Catherine Walker bij aankomst in Nieuw-Zeeland, haar zwarte jurk met veer op de schouder van Jenny Packham, de knalgele jurk van Roksanda Ilincic bij aankomst in Sydney en de witte jurk van Zimmerman op het strand van Manly. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content