Breigoedontwerpster Stéphanie Anspach: ‘Ik zoek graag bijzondere, bijna onbekende steken’

© .

Stéphanie Anspach (25) is breigoedontwerpster en oprichtster van haar eigen label. Ze prijkt op nummer 24 in De 30 onder 30 van Knack Weekend.

‘Made in Belgium’ staat er op haar etiketten. Hoewel Stéphanie Anspach er even over dacht om haar collectie in Azië te laten maken, kwam ze daar al snel op terug. Niets is immers zo fijn als in het atelier persoonlijk contact hebben met de breisters en borduursters die haar ontwerpen uitvoeren. Stuk voor stuk vakmensen met wie ook ontwerpers Dries Van Noten, Haider Ackermann en Christian Wijnants werken. Stéphanie is autodidact. Ze was 22 toen ze haar label opstartte: breiwerk is haar handelsmerk.

“Ik zoek graag bijzondere, bijna onbekende steken. En met handbreiwerk zijn de mogelijkheden eindeloos.” Vandaag, bijna drie jaar later, volgt de Brusselse nog altijd haar eigen weg, en brengt ze originele modellen die soms versierd zijn met borduursel in kruisjessteek. Haar collectie is intussen aangevuld met enkele broeken, jasjes en shirts.

“Ik hou van comfortabele, tijdloze kleding, gemaakt van natuurlijke materialen. Je moet kunnen leven in mijn kleren. Kleren waarin je je niet opgedirkt voelt, maar toch een beetje bijzonder”, zegt ze.

stephanieanspach.be

Partner Content