Betsey Johnson verplicht tot liquidatie-uitverkoop

De liquidatie-uitverkoop moet het modebedrijf voor een faillissement behoeden.

De Amerikaanse modeontwerpster Betsey Johnson ziet zich verplicht over te gaan tot een liquidatie-uitverkoop. Het modebedrijf zocht onlangs bescherming onder het elfde hoofdstuk van de Amerikaanse faillissementswetgeving. Het elfde hoofdstuk stipuleert dat het verlieslijdende bedrijf een financieel akkoord moet sluiten met de banken, schuldeisers, aandeelhouders en werknemers. Om die schulden te kunnen betalen gaat Betsey Johnson nu over tot een liquidatie-uitverkoop. De financiële adviesbureau’s Gordon Brothers Retail Partners en Hilco Merchant Resources zullen de liquidatieverkoop gezamenlijk uitvoeren.

Beide liquidatiefirma’s ontvingen de goedkeuring van de rechtbank om tot een uitverkoop over te gaan. Die verkoop zal nog doorlopen tot eind juli. Verder moet Betsey Johnson 63 winkels opdoeken en 350 medewerkers ontslaan. Nadien zullen de liquidatiefirma’s het schuldbedrag van 4.018.388 miljoen euro onmiddellijk terugbetalen aan de eisers.

Als alles goed gaat, verzekeren deze verregaande maatregelen een gezonde doorstart voor het bedrijf. “Ik vind het zo verdrietig voor mijn winkelmedewerkers en al mijn roze meisjes”, vertelde Betsey aan WWD. “Ze leven en sterven voor mij. Maar ik moet beter worden. Ik moet echt goed werken en efficiënter worden.”

Betsey Johnson staat sinds 2007 niet langer aan het roer van haar eigen modebedrijf. Castanea Partners, een private aandelenfirma, nam het bedrijf toen over en stelde Betsey Johnson aan als creatieve directrice. In 2010 betaalde Steve Madden 36.800.000 miljoen euro van de toenmalige openstaande schulden af en sindsdien bezit de Amerikaanse schoenenontwerper het intellectuele eigendom van Betsey Johnson. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content