Artistiek leider Estrella Archs weg bij Ungaro

Estrella Archs heeft ontslag genomen als artistiek leider bij Ungaro.

Het rommelt al een tijdje bij het Franse modehuis Emanuel Ungaro. Begin maart bleek al dat artistiek adviseur en Hollywoodster Lindsay Lohan er weg was, nu volgt ook artistiek leider Estrella Archs.

Officieel luidt het dat er “onverzoenbare verschillen zijn in verband met de creatieve leiding van het merk”. En verder wenste Ungaro geen commentaar te geven op het vertrek van Archs. Het huis gaf enkel te kennen dat het zo snel mogelijk een opvolger zoekt.

Vorige week bleek trouwens al dat Ungaro-eigenaar Asim Abdullah op zoek is naar nieuw talent. Want hij werd gezien in een restaurant met de populaire Londense designer Giles Deacon en het Ungaro-management.

Archs van haar kant zegt dat ze zelf besloten heeft weg te gaan en zich wil concentreren op haar eigen label dat ze in 2007 oprichtte. De ontwerpster had het trouwens niet onder de markt bij Ungaro. Voor haar debuutcollectie vorig jaar moest ze het artistieke advies van Lohan accepteren. Het resultaat werd neergesabeld door de pers. In maart dit jaar kon ze wel haar eigen collectie tonen, want Lohan was toen al aan de deur gezet. De aanwerving van de controversiƫle celebrity om het wat in slaap gesukkelde modehuis nieuw leven in te blazen was het idee van vorig eigenaar Mounir Moufarrige, die in december het schip verliet.

Ungaro, dat bekend staat voor zijn vrouwelijke franjes, polkadots en de kleur fuchsia, zag sinds het vertrek van zijn stichter in 2004 al een hele stoet designers komen en gaan.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content