Anna Dello Russo ontwerpt accessoires voor H&M

H&M omschrijft de collectie als glamoureus, verfijnd en speels.

Anna Dello Russo, stijlicoon en Fashion Director at Large bij Vogue Nippon, gaat een accessoirecollectie ontwerpen voor winkelketen H&M.

H&M heeft altijd wel een boontje gehad voor de Grote Namen in de mode-industrie. Met Anna Dello Russo, wiens extravagante smaak en feilloos modegevoel wereldwijd gekend is, slaan ze wederom de nagel op de kop. Dello Russo zal een accessoirelijn bestaande uit juwelen, zonnebrillen, schoenen, tassen en een trolley ontwerpen voor de Zweedse keten. H&M omschrijft de collectie zelf als glamoureus, verfijnd en speels.

“Het is heel erg spannend om Anna Dello Russo in dit project te betrekken, echt iets compleet anders dan wat we tot nu toe hebben gedaan. Behalve dat Anna een echt mode-icoon is, heeft ze een fantastische kijk op mode en een uitgesproken smaak”, zegt Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M.

Ook Dello Russo is opgetogen over het project. “Dit is de eerste keer dat H&M een redactrice bij het ontwerpproces betrekt, voor mij alvast een teken dat er een belangrijke evolutie in de modewereld plaatsvindt. Ik ben dan ook opgewonden en vereerd dat ik gekozen ben om de spits af te bijten”, vertelt Dello Russo. “Ik wilde sensationele accessoires ontwerpen die nergens anders te vinden zijn. Als stylist weet ik dat accessoires essentieel zijn en elke outfit een persoonlijke touch geven.”

De accessoirelijn zal dit najaar in ongeveer 140 winkels wereldwijd gelanceerd worden, toepasselijk op het hoogtepunt van de internationale modeweken. Aangezien het waarschijnlijk niet lang zal duren eer deze collectie uitverkocht zal zijn lijkt aanschuiven ons een aangewezen strategie. (KS)

De Anna Dello Russo accessoirecollectie voor H&M zal vanaf 4 oktober 2012 verkrijgbaar zijn. Hou de website van H&M of Knackweekend in de gaten voor deelnemende filialen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content