10 zomerse stijltips voor mannen

De vogeltjes beginnen te fluiten en de zon straalt haar warmte steeds sterker op ons af. Tijd om uw bermuda en teva’s uit de kast te halen? Fout! Ontdek hier 10 tips om een perfecte zomerlook te creëren.

1. Hou het simpel en laat T-shirts met overdadige prints in de kast hangen.

2. Matrozenstreepjes blijven volharden. Een wit-blauwgestreepte T-shirt of onderpull met daarover een geklede blazer: een combinatie die niet zal teleurstellen.

3. Als u één moeilijk woord moet onthouden deze zomer, dan liefst dit: espadrilles. Dé zomerschoenen die pure lazyness uitstralen. In het kaki of marineblauw.

4. Rol de mouwen op van uw blazer. Een subtiele tip, maar zeker niet minder effectief.

5. Kies ofwel voor zachte kleuren (beige, zalmroze, gebroken wit, hemelblauw) ofwel voor zwart in combinatie met elektrische – bijna fluoriserende – kleuren.

6. Suit up met witte of blauwe pakken.

7. Het hoeft niet allemaal meer zo ‘skinny’, wijde broeken werden volop gesignaleerd op de zomercatwalks.

8. Schotse ruitjes zijn nog steeds niet passé. Knoop uw hemd tot boven dicht als de modepolitie passeert.

9. Ook zwarte lederen jassen en stoere bikerbroeken zijn ‘in’ deze zomer. En als u ons niet gelooft, vertrouw dan maar op Burberry, Versace, Emporio en Trussardi 1911.

10. Als cadeautje geven we u nog onze perfecte look voor een zomerse tuinreceptie: combineer een linnen pak (lichtblauw, gebroken wit of crèmekleurig) met een effen hemd of T-shirt (liefst beige, luchtblauw of zalmroze) en aan de voeten suède mocassins of espadrilles, zonder kousen. Alstublieft!

Voor nog meer inspiratie, herbekijk hier de catwalkcollecties van de lente/zomercollecties 2011.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content