Voor 6

VOOR HET DEEG
...

VOOR HET DEEG480 g bloem 30 g gist 315 g volle melk 6 g zout VOOR DE PIZZA10 aardperen voor puree 10 aardperen, in schijfjes gesneden Scheut room Scheut kippenbouillon Olijfolie Vanilleolie Fleur de sel Maak eerst het deeg: los de gist op in de melk en meng alles tot een elastisch deeg. Laat een uur rusten in de koelkast alvorens te gebruiken. Rol het deeg dun uit. Schil de aardperen en kook ze gaar in de kippenbouillon. Mix ze vervolgens glad met een scheutje room. Beleg het pizzadeeg met de puree van aardpeer, beleg vervolgens met dunne sneetjes aardpeer die vooraf zorgvuldig zijn geschrobd. Bestrijk met olijfolie en bak ongeveer tien minuten af op een steen in de oven op 200°C. Bestrooi met fleur de sel en olijfolie, geïnfuseerd met vanille (zie verder voor de bereiding).