Voor 6

VOOR HET DEEG

480 g bloem

30 g gist

315 g volle melk

6 g zout

VOOR DE PIZZA

10 aardperen voor puree

10 aardperen, in schijfjes gesneden

Scheut room

Scheut kippenbouillon

Olijfolie

Vanilleolie

Fleur de sel

Maak eerst het deeg: los de gist op in de melk en meng alles tot een elastisch deeg. Laat een uur rusten in de koelkast alvorens te gebruiken. Rol het deeg dun uit.

Schil de aardperen en kook ze gaar in de kippenbouillon. Mix ze vervolgens glad met een scheutje room. Beleg het pizzadeeg met de puree van aardpeer, beleg vervolgens met dunne sneetjes aardpeer die vooraf zorgvuldig zijn geschrobd. Bestrijk met olijfolie en bak ongeveer tien minuten af op een steen in de oven op 200°C. Bestrooi met fleur de sel en olijfolie, geïnfuseerd met vanille (zie verder voor de bereiding).