VOOR 1 KG GRANOLA
...

VOOR 1 KG GRANOLA 120 g appel-perenstroop 45 g water 170 ml zonnebloemolie 350 g havermout 85 g havermeel 60 g amandelen 60 g walnoten 30 g boekweit 15 g sesamzaad 120 g zonnebloempitten 25 g lijnzaad 1 tl bakpoeder 1 tl gember 1 tl kaneel oe tl kardemom 1 tl zout Zeste van 1 sinaasappel VOOR DE AFWERKING150 g rozijnen 50 g cacaonibs 75 g cornflakes "Dit is het recept voor de granola die ik in Korst verkoop. De granen zijn gezoet met appel-perenstroop. Ik vind het leuk om deze lokale zoetstof eens op een andere manier te gebruiken. Het recept levert een krokante en subtiel gezoete granola op die je makkelijk anderhalve maand kunt bewaren." Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het water met de appel-perenstroop in een pannetje op een zacht vuur, tot het mengsel vloeibaar is. Meng alle droge ingrediënten onder de natte ingrediënten. Verspreid over een bakplaat en bak gedurende 30 à 40 minuten. Roer om de tien minuten de granola goed om zodat hij gelijkmatig bruint. Haal de granola uit de oven wanneer hij goudbruin en krokant is. Eens afgekoeld meng je de rozijnen, cacaonibs en cornflakes eronder. Bewaar in een luchtdichte doos.